Fem stjerner til Søren Huss som død Lenin

Sympatiske Huss møder poetiske Brecht i gribende, sjov og intens forestilling

Udgivet:08. februar 2018, 09.57

Læsetid:3 minutter

ANMELDELSE

Bertolt Brechts Svendborgdigte

Instruktion: Petra-Leonie Pichler

Medvirkende: Jens Gotthelf, Leif Eric Young, Søren Huss

Scenografi: Nicolaj Spangaa

Producent: BaggårdTeatret

Gæstespil Team Teatret i aftes og i aften

Stjerner: Fem

Denne forestilling blev allerede produceret for to år siden og har angiveligt spillet med stor succes både her og i Tyskland. Det brugte jeg de første 10 minutter til at undres en smule over, idet vi - efter en voldsom uvejrslydkulisse - blev præsenteret for digtrecitation på tysk af Leif Eric Young i rollen som en vellignende Brecht, efterfulgt af Jens Gotthelfs danske oversættelse. Det var smukt og effektfuld javist, men ikke voldsomt epokegørende.

Det ændredes selvfølgelig. Oversætteren begyndte gradvist at forholde sig til digtene snarere end at oversætte dem, og når han definerede sig selv, som »en humanist, som rammes af hans ord, men forholder sig passiv og højst overvejer at poste en kommentar på Facebook«, bliver han vel nærmest publikums talerør. En alliance skabes med publikum og problemet om, hvorvidt kunst kan forhindre krig eller ej, rejses.

Efter en stærk tekst om betegnelsens emigranter - med direkte associationer til nutiden - går forestillingen et gear op med Søren Huss' tilstedeværelse, som musiker og sanger, i fortolkning af digtet Tanker om eksilets varighed (der for Brechts vedkommende udgjorde seks år i Svendborg i 30'erne).

Død Lenin...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind