Læserbrev: Trist og beskæmmende

Udgivet:15. september 2023, 12.21

Læsetid:3 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Tommy Simonsen
Gefionsvej 28, Skibbild

TRAFIKSIKKERHED Jeg passerer to gange hver morgen Vestervangskolen i Vestergade i Herning lige omkring mødetid for eleverne. Jeg har både sidste skoleår og i starten af dette skoleår bemærket, at mange forældre går fra modsatte side end skolen med deres mindreårige børn uden at bruge fodgængerfeltet med lyssignaler.

Det skal retfærdigvis siges, at langt de fleste forældre er rigtig dygtige til at vise og lære deres børn vigtigheden af at bruge forgængerfeltet. Men de måske omkring 10-15 procent, der ikke gider bevæge sig hen til dette fodgængerfelt, lærer på den måde deres børn, at det er ligegyldigt med deres egen sikkerhed.

Ikke nok med at det er ulovligt at krydse vejen mindre end 30 meter fra et fodgængerfelt uden at bruge dette, men det er mere farligheden i at vise sine børn, at det er ligegyldigt. Og det er der alt for mange, der gør ved Vestervangskolen.

Så i dag prøvede jeg at parkere ved skolen cirka klokken 07.50-08.10. Og det var virkelig grimme ting, jeg så. Som skrevet: Forældre der går over vejen 5-10 meter fra fodgængerfeltet, også selvom der står skolepatruljer. Forældre og børn der cykler i fodgængerfeltet, forældre der går over for rødt i fodgængerfeltet, voksne der kører på cykel igennem det røde lys, selvom der er børn på vej over fodgængerfeltet.

Noget af det mest groteske, synes jeg, var, at jeg klokken cirka 8 så en bil standse ved fortovet på modsatte side af skolen. Ud steg en kvinde på 30-40 år, som ikke havde et barn med. Hun gik over vejen cirka tre-fem meter fra fodgængerfeltet og ind på skolen. Jeg formoder, at hun er ansat på skolen, enten som lærer eller pædagog i SFO'en.

Imens hun gik over, stod fire-fem små børn troligt og ventede på det grønne lys, og de kiggede da på hende. Kort efter kom endnu en bil, og to kvinder steg ud. De krydsede også lige Vestergade 5-10 meter fra fodgængerfeltet. De havde heller ikke børn med, og de gik også ind på skolen sammen. Sikkert også lærere eller pædagoger. Lige bag dem på fortovet gik to små piger og så disse voksne »ansvarlige« lærere være ligeglad med, at de er ekstremt dårlige rollemodeller for disse børn, som måske desværre tager ved lære.

Jeg ved desværre ikke, hvad der skal til for at stoppe dette uvæsen. Skolen kan måske via sit infosystem Aula rette henvendelse til forældrene og appellere til dem om at lære deres børn det rigtige. Og skolen kan også fortælle lærerstaben, at de i mange tilfælde er rollemodeller for børnene på skolen og derfor bør følge sikkerhedsreglerne omkring trafik, så børnene ser, at de gør det rigtige.

Desværre kan man ikke tvinge disse forældre og lærere til at indordne sig af hensyn til børnene. Kun politiet har den fornødne magt til at gøre noget alvorligt ved problemet, og de har for så vidt nok andet at lave. Men man kunne håbe, at en eller to civilt klædte betjente en morgen satte en halv time af til lige at tage nogle adfærdskorrigerende samtaler med forældrene. Inden det kommer til alvorlige ulykker med børn, der bare løber over vejen, fordi de har set deres forældre og nogle lærere gøre det.

Man kan kun håbe det bedste for alle.

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat