Musikmiljøet skal styrkes

18. november 2020, 09.52

En ung Kent Fløe styrede øveforeningen Galaxen for godt 20 år siden. Foto: Nils Lund

HERNING Før i tiden har Herning haft rytmiske musikkonsulenter, Ole Vels og Kent Fløe eksempelvis, der skulle hjælpe unge musikere med at komme i gang.

Nu skal Herning have sådan én igen.

Det er et faktum, efter at Herning Kommunes kultur- og fritidsudvalg har godkendt en ansøgning fra Fermaten, DSI Swinging Europe og Herning Musikskole. De har søgt om tilskud til ansættelse af en rytmisk musikkonsulent i en deltidsstilling i en toårig prøveperiode. Konsulenten skal styrke udviklingen af det lokale rytmiske talentmiljø i Herning Kommune.

- Vi har haft drøftelser med det rytmiske musikmiljø. Kan vi gøre noget for at få udviklingen op i gear - ikke mindst inden for talentudvikling. Det vil vi rigtig gerne, og det vil Fermaten også, fortæller udvalgsformand Johs. Poulsen (R).

- Derfor nåede vi frem til, at det kunne være skægt, at vi som i 1990’erne kunne have en konsulent, der kan gå ind i miljøet med træsko på. En, der har et rigtig godt kendskab, der kan være med til at booste mulighederne for de unge aktører.

- Det gav noget udvikling dengang, og derfor kigger vi på det igen. Det er baggrunden for, at vi har lavet et sammenskudsgilde. Vi har bedt Fermaten, Swinging Europe og musikskolen om en ansøgning, som vi så kan bidrage til. De tre siger sammen med kommunen, at det kan vi have en interesse i. Nu skal vi bare have fundet den rette person, siger Johs. Poulsen.

Der er afsat 100.000 kroner om året til den kommende konsulent.

Øster