Standpunkt: Bravo for Bravo Tours

28. oktober 2020, 10.27

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Det var en rigtig god nyhed, Herning Folkeblad kunne bringe til torvs i går - og som du kan læse mere om i avisen i dag. Om det lokale rejseselskab Bravo Tours, som nu er reddet.

Herning-firmaet bliver købt ud af moderselskabet TravelCo Nordic, der efter store økonomiske problemer og et underskud for 2019 på 206 millioner kroner efter skat for nylig gik i rekonstruktion - altså sidste udvej inden en konkurs.

Efter ugers spænding og åbenlys hård kamp for at redde selskabet, sikrer det nye ejerskab nu Bravo Tours, som dermed kan begynde på en frisk og »kigge ind i en lys fremtid«, som de selv betegner det - til trods for coronaens jernhårde greb om hele verden.

Bravo Tours-stifter Peder Hornshøj træder selv ind i ejerkredsen. Sammen med selskabets salgsdirektør, Gitte Søndergaard, og et selskab under Sunway Group-ejer Mads Bygballe Christiansen samt selskabet Solbjarg, der er med i en overgangsfase.

Peder Hornshøj lægger ikke skjul på, at det de senere uger har været et meget kaotisk og turbulent forløb.

- Hvis du vil være medforfatter…, sagde han i går i interviewet til Herning Folkeblads erhvervsredaktør Brian Kjær Andersen.

- … så kan vi skrive en bog på 600-700 sider om, hvad der bare er sket de sidste 16-17 dage her. Det har været en rutsjebanetur af de helt store, lød det fra Peder Hornshøj.

Læs også
Bravo Tours er reddet: - Det har været en rutsjebanetur af de helt store
+Abonnement

Det er altid trist og bekymrende at følge, når lokale virksomheder er truet på forretningen eller eksistensen. Især når der er tale om velfungerende virksomheder, som primært rammes af udefra kommende faktorer og ikke selv har lagt kimen til problemerne eller så at sige ligger, som de har redt.

Det ser vi jo desværre også i stor stil i øjeblikket, hvor mange firmaer og forretninger er under økonomisk hårdt pres på grund af covid-19, som ryster fundamentet under selv de mest solide firmaer, fordi forretningsgrundlaget er minimeret eller stort set væk.

Også Bravo Tours står midt i en for rejsemarkedet særdeles vanskelig tid på grund af corona-situationen og har som konsekvens tidligere i år fyret medarbejdere.

Men de økonomiske problemer i moderselskabet og dets udenlandske selskaber begyndte, længe før coronaen ramte branchen.

Og Bravo Tours har været en sund del af TravelCo Nordic og havde isoleret set positiv drift i 2019.

For 20. år i træk vel at mærke.

Det er godt, at Bravo Tours-folkene kæmpede med næb og klør for firmaets beståen.

Dermed har Herning fortsat det rejseselskab, som Peder Hornshøj stiftede for snart 22 år siden.

Der er sikret 27 arbejdspladser, og firmaet er fri af økonomisk udfordrede søsterselskaber til igen at betjene kunder, når det bliver muligt at rejse i verden.

Der er dermed også sikret fortsatte ordrer, handel og opgaver til lokale underleverandører og samarbejdspartnere - og dermed job til deres medarbejdere.

Det er jo som ringe i vandet.

Bravo for Bravo Tours. Det er godt, at I stadig er her. Også for byen og området.

Læs også
Standpunkt: Sikke en fodboldfest vi kunne have haft