Kulinarisk mareridt: Kødspisere fik grøntsager

Fuldt bord hos Månsson, da der blev budt på grøn 12 retters-menu

9. november 2019, 07.23

60 deltog i middagen for grøntsagshadere, hvoraf halvdelen af dem nærede modvilje mod den slags mad. Foto: Privatfoto

BRANDE Middage for grøntsagshadere har været rundt en halv snes forskellige steder i Danmark, og som sidste destination landede man hos frilandsgartner Axel Månsson A/S.

Her tog 60 gæster mod invitationen til fællesspisning.

Konceptet var, at 30 grøntsagsspisere havde inviteret et familiemedlem eller en ven, der er alt andet end glad for grøntsager til middagen, der fandt sted på Månssons domicil på Grarupvej ved Brande.

Rumlen i maven

Middagen bød på ikke færre end en 12 retters grøntsagsmenu, bestående af enkle hverdagsretter.

Det er husholdningslærer Trine Krebs, der har taget initiativ til middagene for grøntsagshadere.

Ved arrangementet hos Månsson fortalte hun om glæden ved at spise grøntsager, men advarede aftenens gæster, der ikke er så vante med grøntsager, at det godt kan rumle lidt i maven dagen derpå.

- Det er et spørgsmål om tilvænning. Det betyder altså ikke, at man ikke kan tåle grøntsager. Kroppen skal bare lige vænne sig til det, lød det beroligende fra husholdningslæreren.

Kræver øvelse at spise grønt

Hun kom med gode råd til, hvordan man i den enkelte husholdning kan få mange flere grøntsager ind i hverdagen.

Trine Krebs pointerede, at det er vigtigt, at man vælger produkter af høj kvalitet og med masser af smag.

- Sluttelig må man acceptere, at det kræver øvelse, øvelse og atter øvelse at lære at spise mere grønt, fastslog hun.

Det er Trine Krebs og Frugtformidlingen, der stod bag arrangementet hos Månsson.

Aftenens menu bød på 12 retter, hvoraf adskillige så både farverige og indbydende ud. Foto: Privatfoto