DHF sætter al håndbold på pause

Hverken Herning-Ikast Håndbold, HC Midtjylland eller andre danske hold kommer i kamp i de næste to uger. DHF sætter al håndbold på standby

11. marts 2020, 23.02

Sarah Iversen og Herning-Ikast Håndbold spiller i søndags for tomme tribuner mod Gloria Bistrita-Nasaud i den europæiske EHF Cup. I aften spiller HIH-kvinderne slet ikke. Kampen mod Team Esbjerg bliver i første omgang aflyst. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Dansk Håndbold Forbund (DHF) har onsdag aften reageret på regeringens nylige udmelding i forhold til spredningen af coronavirus.

På håndboldplan får det den konsekvens, at hallerne i hvert fald i de kommende 14 dage vil være tomme.

Alle kampe og stævner på alle niveauer lukkes ned. Det gælder også Danmarks to bedste rækker på herre- og damesiden, Primo Tours Ligaens og HTH Ligaen, og således også for de to lokale håndboldflagskibe, Herning-Ikast Håndbold og HC Midtjylland.

DHF skriver på sin hjemmeside, at det er en samlet ledelse i håndboldforbundet og dets tre distriktsforbund, der står bag beslutningen, som forventes at give store administrative udfordringer

- Beslutningen får konsekvenser for op- og nedrykningen i alle rækker, og Dansk Håndbold Forbund vil i løbet af de kommende dage komme med en udmelding om, hvordan dette løses, skriver forbundet på sin hjemmeside.

DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen er ked af det på vegne af de danske håndboldspillere.

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, og vi er rigtigt kede af det på vegne af de mange håndboldglade danskere, der nu må se langt efter halgulvet. Omvendt står vi i en exceptionel situation, hvor vi alle har et ansvar for at opføre os ansvarligt.

- Og for os er det blandt andet lig med at undgå den tætte kropskontakt, som håndbold medfører, siger han.

DHF kan ikke forbyde klubberne at træne, men anser det som en naturlig konsekvens at indstille træningen på baggrund af myndighedernes udmeldinger vedrørende smittefare.

/Ritzau/ og Just