Helikoptere i luften: Fennec-flåde kommer i formationsflyvning over det midtjyske

Flyvevåbnet sender torsdag en del Fennec-helikoptere i luften over blandt andet Vildbjerg, Ikast og Herning

6. marts 2020, 08.19

Det er Fennec-helikoptere som denne, der torsdag omkring middag vil flyve formationsflyvning over det midtjyske. Foto: Tom Laursen

HERNING I januar fik beboerne i Herning og omegn mulighed for at få sig en anderledes oplevelse, da Fighter Wing Skrydstrup sendte 10 F-16-fly i formationsflyvning ind over det midtjyske.

Nu er der så igen mulighed for at se formationsflyvning over blandt andet Herning, Vildbjerg og Ikast-området, når Flyvevåbnet torsdag omkring middagstid sender Fennec-helikoptere i luften fra Flyvestation Karup.

Læs også:
Se med: F16-flyene kom over Fuglsang Sø og Herning
+Abonnement

Anledningen er, at Fennec-flåden har rundet 80.000 flyvetimer, siden de første helikoptere blev leveret til Danmark for 30 år siden.

Flyvevåbnet oplyser, at helikopterne dengang skulle bekæmpe kampvogne med deres guidede panserværnsvåben, mens de i de seneste to årtier mest har foretaget overvågning, eftersøgning og transportopgaver - også i Irak og Afghanistan.

Nu til dags bliver Fennec-helikopterne mest anvendt som støtte til specialoperationsstyrkerne, Politiet samt det civile beredskab, hvor en af deres hyppigste opgaver er at eftersøge forsvundne personer.

Formationsflyvningen begynder ved Flyvestation Karup klokken 11.30, inden man rammer Holstebro klokken 11.47.

Efter planen kan man se helikopterne klokken 12.00, men inden da vil det også være muligt at se dem i Vildbjerg-området.

Herefter går turen mod Silkeborg, hvor det eftersigende også vil være muligt at se dem i Ikast og Bording. Klokken 12.30 slutter turen, hvor de vender tilbage til Flyvestation Karup.

Foruden Fennec-helikopterne vil der også være en helikopter af typen EH101 med på turen.

Se hele ruten herunder: