Lutter sejre til unge FCM’ere

Fem FCM-talenter afrundede landskampsugen med sejrssang

10. september 2019, 11.08

17-årige Mads Kristian Hansen var i foråret med til at besejre Manchester United i UEFA Youth League. Han fik tre kampe for det danske U18-landshold ved firenationers-turneringen i Holland og scorede to mål. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Mikael Anderson, Oliver Sørensen, Tobias Anker, Mads Kristian Hansen og Kristoffer Lund Hansen fik alle en sejrrig afslutning på denne landskampsperiode.

Mikael Anderson startede inde, da Island i aftes vandt hele 6-1 over Armenien i kvalifikationen til U21-EM. Kantspilleren fra FC Midtjylland stod selv bag forarbejdet, da Willum Willumsson fra Bate Borisov gjorde det til 1-0 for Island.

Islands U21-hold vandt i fredags 3-0 over Luxembourg og har således maksimumpoint i EM-kvalifikationspuljen.

Oliver Sørensen og Tobias Anker startede også inde, da det danske U19-landshold i går slog Sverige 1-0 og dermed vandt en trenationsturnering på Lolland-Falster, hvor Wales var den sidste deltagende nation. Begge FCM’ere fik fuld spilletid i finalen mod Sverige, hvor det danske mål blev scoret af Alexander Hjælmhof fra FC København.

Midterforsvareren Tobias Anker kommer i øvrigt fra Hammerum.

Mål og assist af ikastbo

Det danske U18-landshold afsluttede en firenationers-turnering i Holland med en flot 4-1-sejr over USA.

Mads Kristian Hansen fra FC Midtjylland var i startopstillingen, og ikastboen var med i flere af de afgørende aktioner. Han stod for det skarpe indlæg, som en amerikansk forsvarer sendte i eget net til dansk 1-0-føring. Og Mads Hansen scorede selv til 3-0 på et straffespark.

De øvrige danske mål blev scoret af Jacob Haahr fra FC København og Noah Crone fra FC Nordsjælland.

Kristoffer Lund Hansen fra FCM’s U19-hold var også i startopstillingen i sejren over USA.