Valgkamp fra en krigszone #2

3. december 2021, 11.28

Henrik Kraglund. Foto: Privatfoto

RETORIK Det tegner ikke godt for samarbejdsklimaet i det kommende byråd, når Bjarne »alle-steds-værende« Raabjerg i tirsdagens avis beskriver den overståede valgkamp under overskriften »Valgkamp fra en krigszone«. En lidet sympatisk overskrift, som selvfølgelig er tiltænkt at skulle fremmane krigsbilleder hos læseren. Og vi taler altså blot om en overstået valgkamp.

Og han fremturer, den gode Bjarne: »Jeg ved, at hendes politiske modstandere vil få kam til deres hår« (modstanderne har forhåbentlig mere hårpragt end Mr. Raabjerg) Køkken og stue var ligeledes indrettet til et »war-room«, er Bjarnes allegorier. »Hun vil ikke gøre det let at være uenig med hende«.

Skru dog lige lidt ned for retorikken og anlæg gerne en mere ydmyg tone. Det vil være en bedre tilgang til den politiske opgave, som din fru Dina har påtaget sig. Og byrådspolitikerne sidder der ikke alene, fordi de har meninger, men også fordi de har holdninger, som andre bare har at respektere. Mind din viv om det - og tag det selv til efterretning. Og efterlev det.

Men der er flere skud i bøssen, for fortsættelsen lyder: »Efter at S, V og DF i konstitueringen har valgt at forbigå de konservatives mandater på trods af markant fremgang – vi blev simpelthen holdt uden for døren – skulle man måske tro, at kampgejsten er aftaget, og man er blevet opgivende i forhold til den fremtidige opgave. Men det mærker jeg ikke hos fru Raabjerg. Kampgejsten er intakt«. Joh, krigserklæringen er sendt. En garde!

Det er ikke godt nok, Bjarne. Det er træls for dig at blive irettesat - og det er træls for mig at irettesætte. Men jeg synes, du fortjener det.

Et betydeligt flertal i byrådet hører til den blå blok. Venstre og Konservative ville alene kunne danne et klart flertal.

Har Konservative måske på noget tidspunkt rakt ud efter et samarbejde med Venstre og forsøgt at aftale en plan for den kommende byrådsperiode? Er det overhovedet acceptabelt for den konservative bestyrelse, at der er iskold luft mellem de to største borgerlige partier? Gør vælgerforeningen overhovedet en indsats for at mildne luften? Spekulér over det.

Og hvisk fruen i øret, at fra 1. januar sidder hun altså i et byråd - ikke et elevråd.

Læs også:
Valgkamp fra en krigszone

Indlæser debat