Radikale vil have fire pladser

Radikale Venstre går efter fire pladser og har 18 kandidater klar til byrådsvalget i november

16. maj 2013, 16.12

Privat. Radikale Venstre har nu 18 kandidater klar til efterårets kommunalvalg

Det blev til én plads i byrådet, da der i 2009 var kommunalvalg. Det resultat satser Radikale Venstre på at forbedre markant, når vælgerne 19. november igen skal til stemmeurnerne.

- I fodbold og politik kan alting ske, men det, vi håber på, er at få valgt fire af vores kandidater ind, meningsmålinger ændrer sig jo hele tiden både nationalt og lokalt, men det er i hvert fald noget, som godt kan lade sig gøre, siger Rasmus Bang, formand for Radikale Venstre i Herning Kommune.

18 navne på listen

Han blev selv nummer 7 på den liste med 18 navne, som vælgerforeningen i går sammensatte.

På forhånd var de to øverste pladser på listen reserveret til de to nuværende byrådsmedlemmer, Johs. Poulsen samt Line Hillerup, tidligere SF, der meldte sig ind i partiet i januar.

God spredning

Rækkefølgen af resten af kandidaterne blev så afgjort i går, og Rasmus Bang er rigtig glad for sit kandidatfelt.

- Jeg synes, vi har fået en virkelig fornuftig liste, som dækker rigtig bredt. Der er en god spredning både aldersmæssigt, geografisk, erhvervsmæssigt og på køn, siger Rasmus Bang, der selv er 31 år og arbejder hos Lego.

Kandidaterne på billedet

Onsdag var der opstillingsmøde i Kulturhuset Nørregade, hvor 14 af kandidaterne stillede op til fællesfoto.

Forrest fra venstre er det Bodil Grove Christensen, Troels Johansen, Rasmus Bang, John Refshammer, Selma Vidimlic, Christian Thaysen Egebæk og Torben Ringsø Jensen. Bagerste række fra venstre Ole Toft Sørensen, Arul Thillainadarasa, Vibeke Lundbo, Johs Poulsen, Line Hillerup, Jan B. Henschke og Martin Lundgaard-Leth.