Millioner til FCM Samfund: Unge skal hjælpes mod en meningsfyldt hverdag

FCM Samfund har fået en donation på tre millioner kroner fra TrygFonden. Pengene skal gå til at hjælpe unge, der står uden for arbejdsmarkedet, tilbage på sporet

21. januar 2020, 07.55

Tre millioner kroner får FCM Samfund af TrygFonden til et projekt, der skal hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet på rette spor. Fra venstre er det Kurt H. Jørgensen (TrygFonden), Michael Koch (FCM Samfund), Berit Schultz Thynebjerg (FCM Samfund), Preben Rokkjær (FC Midtjylland) og Hans Kurt Larsen (TrygFonden). Foto: Pr-foto

FODBOLD FC Midtjyllands afdeling for social ansvarlighed, FCM Samfund, vil hjælpe unge fra regionen til bedre sundhed både fysisk og mentalt - og derefter sende dem videre i arbejde eller i uddannelse. Projektet er målrettet unge i alderen 18-30 år, der er uden arbejde og uddannelse, og som får uddannelseshjælp.

TrygFonden har doneret tre millioner kroner til projektet.

- Det er en fantastisk donation, og vi er jublende lykkelige, for pengene betyder, at vi nu søsætter et ambitiøst projekt, som på sigt hjælper unge på uddannelseshjælp. Det er vigtigt for de unge at mødes i andre rammer end dem, de tidligere har mødt i kommuner og virksomheder, og derfor skaber vi blandt andet et fælles mødested på grønsværen, hvilket giver et særligt fællesskab, som gør den efterfølgende dialog mellem de unge og repræsentanter fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner lettere, fortæller Berit Schultz Thynebjerg, der er projektleder i FCM Samfund, i en pressemeddelelse.

I første halvdel af forløbet, som de unge skal igennem, fokuseres der på fællesskab, det sociale aspekt og udvikling af de unges personlige kompetencer.

Fodbold Fitness, hvor de unge dyrker motion sammen på et hold, er også centralt i projektet, som derudover omfatter mentorsparring og personlig rådgivning, der understøtter de unges udvikling og deltagelse i forløbet.

Første mål er »livsmestring«

Praktik, brobygning og småjobs-ordning indgår i anden halvdel af forløbet, hvor de unge fortsat modtager sparring og undervisning samt fortsætter deres fysiske træning.

På kort sigt er målet, at de unge i projektet oplever større livsmestring som at komme op om morgenen, betale sine regninger samt indgå i relationer til andre. Det er vigtigt forudsætfor at klare et job eller en uddannelse.

På længere sigt skal projektet nedbringe antallet af unge på uddannelseshjælp og give de unge både lysten og modet til at komme videre i livet.

Mødet på grønsværen

Det lokale erhvervsliv og områdets uddannelsesinstitutioner spiller en vigtig rolle i bestræbelserne på at lykkes med projektet, men det første møde mellem de unge og repræsentanter fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner holdes ikke i et mødelokale men derimod på grønsværen.

- Støtten fra TrygFonden betyder, at vi kommer i gang med et projekt, vi virkelig brænder for. De unge står i en ret udsigtsløs situation, og det kan være en stor udfordring for dem at komme op om morgenen, få betalt regninger og lignende.

- I FC Midtjylland tror vi på, at idræt og engagement i foreningsregi - og allervigtigst det fællesskab, som idræt i denne form fører med sig - er en måde, hvorpå vi hjælper de unge tilbage på sporet. Vores spidskompetence er talentudvikling, og vi er sikre på, at det med fordel kan bruges generelt, siger Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland, i pressemeddelelsen.