Centerpark-kunst genplaceres

Politikerne har lyttet til borgernes forslag om, hvor de ønskede kunstværker placeret

24. november 2021, 10.59

Danser i vinden vil blive placeret ved Mansfeld Giesesplads på hjørnet af Stationsvej og Borgergade. Foto: Privatfoto

BRANDE Ved nedrivning af bygningerne i Centerparken blev flere kunstværker sat i depot.

Nu bliver de genplaceret forskellige steder i Brande.

Det sker efter anbefaling fra det kommunale Billedkunstråd, og kultur- og fritidsudvalget der på et tidligere møde har nikket ja til genplaceringerne.

- Det er vigtige kunstværker med historien dybt forankret i Brande, som nu bliver genplaceret i byen, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V).

De to nordiske gavle, der oprindelig var placeret på turistkontoret og Dalgasskolen, og senest på Biblioteket i Centerparken, bliver totalrenoveret og stillet op ved Kvickly. Det sker i samarbejde med Foreningen Norden, som i sin tid var medinitiativtager til de nordiske gavle i 1970.

De to skulpturer - »Danser i vinden« af Peter Mølsted og »Stormfuglen« af Barry Lereng Wilmont, der i sin tid stod ved SMP-Centret og i 2018 blev renoveret og opsat ved biblioteket og ved Strømmen, bliver fremover henholdsvis placeret i beplantningen overfor Mansfeld Gieses Plads på hjørnet af Stationsvej og Borgergade og i atriumgården ved Artium - uden for Billedkunstlokalet.

Mange forslag fra borgere

Bronzeskulpturen af Erik Poulsen »Mor og Barn« bliver flyttet til indgangen ved Dag- og Sundhedsplejen på Artium, mens de historiske bænke får ny placering ved indgangen til biblioteket og lokalarkivet ved Artium nær stien fra Strømmen.

Endelig kommer »Skolegavlene« fra Præstlundskolen om til Brande Hallerne.

- Det er dejligt, at mange borgere er kommet med gode og konstruktive forslag til mulige placeringer af de mange kunstværker. Billedkunstrådet har lyttet til forslagene og er endt med disse placeringer, som vi håber, alle bliver glade for, siger Helle Mathiasen.

Mor og barn får en ganske naturlig placering ved dagplejens indgang i Artium. Foto: Privatfoto

Indlæser debat