Thomas Frank får dansk U18-landstræner fra Lind som assistent

Claus Nørgaard, der var assistent under Thomas Frank i Brøndby, er blevet ansat i Brentford

Udgivet:05. december 2022, 11.45

Læsetid:2 minutter

Claus Nørgaard har været cheftræner for Sønderjyske og Esbjerg. Nu bliver han assistenttræner i Brentford. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

2 måneder siden

FODBOLD Fodboldtræner Claus Nørgaard, der er opvokset i Lind, skal være assistenttræner i Premier League-klubben Brentford.

Derfor forlader herningenseren jobbet som U18-landsholdets træner, skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

I Brentford afløser han Brian Riemer, der i sidste uge blev udnævnt som ny træner for den belgiske storklub Anderlecht.

Nørgaard skal assistere Thomas Frank i Brentford. Han var også assistenttræner under Franks ledelse i flere end 100 kampe i deres fælles periode i Brøndby IF.

- Når der sker ændringer i trænerstaben, er det altid en chance for at blive andre erfaringer og viden til. Claus’ ankomst vil naturligt give en ny dynamik, og jeg er sikker på, at han vil hjælpe os med at udvikle os, siger Thomas Frank til Brentfords hjemmeside.

- Jeg har kendt Claus i lang tid. Vi har arbejdet sammen hos DBU og også i Brøndby i mange år. Han vil bringe en masse viden og trænerevner til staben, og hans personlighed vil passe godt ind i gruppen, tilføjer cheftræner Thomas Frank om sin tidligere og nye assistenttræner.

Claus Nørgaard takker i en nyhed på DBU’s hjemmeside for en god tid hos fodboldunionen.

- Mine perioder i DBU har været spændende og lærerige, men tilbuddet fra Brentford er en chance, jeg ikke kan sige nej til. Jeg vil gerne takke alle folkene omkring U-landsholdene, og ikke mindst for den forståelse jeg er blevet mødt af omkring mit ønske om at skifte til Brentford, siger Claus Nørgaard til DBU’s hjemmeside.

42-årige Nørgaard har ud over jobbet i Brøndby været tilknyttet Herning Fremad, IK Skovbakken, Vejle Boldklub, Sønderjyske og Esbjerg fB i forskellige trænerstillinger.

I sommer blev han udpeget som landstræner for U18-holdet. Han har også tidligere været ansat på ungdomslandsholdene.

DBU’s talent- og udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller, forstår Claus Nørgaard ønske om at rykke til England.

- Det er en fantastisk mulighed for Claus at forfølge drømmen om at blive træner i udlandet. Vi lavede en aftale med Claus i sommer, fordi han er en rigtig dygtig træner med et stort potentiale.

- Derfor er det her naturligvis et tab for os, men på dansk fodbold- og trænerudviklings vegne er det dog på langt sigt et fantastisk skifte, siger Kenneth Heiner-Møller.

Brentford ejes af den engelske rigmand Matthew Benham, der også er hovedaktionær i FC Midtjylland.

/ritzau/ og Just

Læs også
SønderjyskE's træner begyndte i Fremad SønderjyskE's træner begyndte i Fremad
Læs også:
SønderjyskE's træner begyndte i Fremad

Indlæser debat