Mink kan være potentielle »virusfabrikker«

1. december 2020, 15.07

Knud Egon Poulsen. Foto: PR-foto

CORONA Tak til Svend Agergaards synspunkt i Folkebladet 26. november 2020, hvor han undrer sig over mine »mink-synspunkter«, han havde læst et par dage forinden.

Jeg ville på ingen måde dække over grundlovsbrud, »hvis det var tilfældet«. Men beslutningen om aflivningen af danske mink er naturligvis ikke grundlovsbrud, selv om borgerlige politiker gentagen gange har beskyldt regeringen for grundlovsbrud, da det blev meddelte, at alle danske mink skulle aflives - det kan højest betegnes som »kritisabelt«.

Efterfølgende er lovgrundlaget 16. november kommet på plads, da S-regeringen med støtte fra Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF vedtog den nødvendige lovgivning om aflivning af alle danske mink. I den forbindelse kan man konstatere, at de øvrige partier forlod lovforhandlingerne, sandsynligvis fordi de efterfølgende ønsker at kunne gentage deres usaglige protest imod aflivningen af danske mink.

Videre kan jeg forstå, det undrer Svend Agergaard, at undertegnede stiller spørgsmålet, »om danskerne efter 2021 forsat ønsker opdræt af millionvis af pelsdyr«.

Men set i lyset af at vi de seneste uger har oplevet at danske minkfarme er potentielle »virusfabrikker«.

Senest har Styrelsen for Patientsikkerhed oplyst, de er bekendt med at mindst 310 medarbejdere på jyske og fynske minkpelserier er blevet smittet med corona i forbindelse med, de flår »raske mink«.

Jeg tror naturligvis, at dansk landbrug ønsker sygdomsfri mink-, høns-, kvæg og grisefabrikker. Det må derfor være naturligt at stille spørgsmålet, »om Danmark efter 2021 forsat ønsker at opdrætte millionvis af pelsdyr stuvet sammen i små stålbure og kan være potentielle »virusfabrikker««.