Service for plejehjemsbeboere - eller mangel på samme

Udgivet:24. maj 2023, 11.26

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

PLEJEHJEM Plejehjemsbeboere er de af vores medborgere, som har det fysisk eller psykisk dårligst og derfor har behov for en del - og sandsynligvis megen - pleje og omsorg.

Som borger i Herning Kommune har jeg en klar forventning om, at byrådet sørger for, at dette opfyldes på en ordentlig måde, så de svagest stillede får en ordentlig behandling.

Når jeg så læser lørdagsavisen, får denne forventning et ordentligt skud for boven. Færre bade, længere tid i sengen, ingen aktiviteter, øget brug af beroligende medicin og alt for lidt personale. Når man så læser bilaget til punkt 43 til social- og sundhedsudvalgets møde 24. maj bliver man i den grad rystet. Eksempelvis går badning fra individuelle behovsvurdering til maksimalt en gang ugentlig.

Jeg spørger bare: Hvor mange af byrådets medlemmer nøjes med at gå i bad en gang ugentligt? De beskrevne forhold i notatet er efter min opfattelse helt uanstændige. Det kan man simpelthen ikke byde disse medborgere.

Jeg nægter at tro på, at ansvarlige politikere vil stå på mål for dette. Det er helt uacceptabelt og giver reminiscenser til skandalen på kræftafdelingen på Aarhus Kommune Hospital, hvor pengene/budgetterne styrede alt uden hensyntagen til folks lidelser.

Heldigvis - og tak for det - er der ansvarlige ledere inden for området, som faktuelt oplyser, hvordan det står til, og heldigvis også en direktion som oplyser politikerne om dette.

Så nu er det op til politikerne at reagere. Og det er NU, der skal ske noget. Der er ikke tid til at lave diverse undersøgelser, inden der sker noget. Der må sættes flere personaleressourcer ind her og nu samtidig med, at man undersøger diverse tiltag.

Jeg vil i øvrigt opfordre alle til at se punkt 43 på social- og sundhedsudvalgets dagsorden til mødet 24. maj, hvis man er interesseret i at vide, hvordan det står til. Det er uhyggelig læsning så vær godt forberedt.

Indlæser debat