Nervøs aften for Venstres nye kandidat

Kenneth Mikkelsen holdt på pinebænken mens Venstre fejrede stor fremgang

6. juni 2019, 00.33

Kenneth Mikkelsen til højre følger valgets resultater på fjernsynet, mens vælgerforeningens medlemmer forsøger at fiske personlige stemmetal ind fra andre valgkredse. Foto: jesper wind

HANNING De jublede i fjernsynet over Venstres fremgang, men på Skårupvej syd for Videbæk kunne Kenneth Mikkelsen ikke juble.

Han har taget fri fra arbejde de sidste fire uger for at slå sit navn fast som Ringkøbing-Skjerns nye mand fra Venstre i Folketinget.

Det var store sko, erhvervsdirektøren fra Herning skulle fylde ud.

Esben Lunde Larsen havde efterladt mere end 10.000 Venstre-stemmer til fri afbenyttelse, da den tidligere minister valgte at gå ud af politik.

Nu sad Kenneth Mikkelsen sammen med en snes andre Venstre-folk i stuen hos vælgerforeningens formand Hans Chr. Tylstrup og ventede.

For nok gik Venstre meget frem på landsplan.

- Men det er de personlige stemmer, der tæller. Inger Støjberg og Kristian Jensen og nok home safe. Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Danielsen er nok også sikre. Jeg oppe mod Carsten Kissmeyer i Ikast og Gitte Willumsen i Silkeborg om at få det femte mandat her i vestjysk Storkreds, lød analysen fra Kenneth Mikkelsen mens han skævede til fjernsynet, hvor Venstre havde ryddet bordet i blå blok sammen med De Konservative.

I KD-land...