Skarrildhus skaber internt ambassadørkorps

Et nyt korps af medarbejdere skal bidrage til at føre Sinatur-hotellernes ambitioner ud i livet

2. september 2019, 11.12

Skarrildhus, der er en del af hotel- og konferencekæden Sinatur, opretter et internt medarbejderkorps, siger direktør Kirsten Secher Villumsen. foto: Henrik Ole Jensen

SKARRILD For Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference handler det om at drive hotel på naturens præmisser. Hotel- og konferencedriften skal fylde så lidt i klimaregnskabet som overhovedet muligt, og de seks hoteller, som Skarrildhus er en del af, har sat en række konkrete 2030-mål, som blandt andet handler om økologi og nu affald. Sinatur-hotellerne skal ikke bare være CO2-neutrale, men CO2-positive.

Hotellerne er allerede godt på vej, ikke mindst takket være en indsats fra medarbejdernes side. De er afgørende for, at strategien bliver til virkelighed, og nu sætter Sinatur ekstra fokus på at omdanne ord til handling: Et medarbejder-ambassadørkorps skal fungere som forandringsagenter, sikre videndeling og hjælpe kollegerne med at involvere og engagere hotel- og konferencegæsterne.

- Vores medarbejdere vil rigtig gerne gøre en forskel. Men vi er mange, og det er vigtigt, at vi arbejder i samme retning og fortæller gæsterne den samme historie på tværs af de seks Sinatur-hoteller. Med en god håndfuld ambassadører fra alle fagområder på hvert hotel, kan vi også nemmere gribe bolden, når medarbejderne får ideer til nye, bæredygtige tiltag, siger Kirsten Secher Villumsen, der er direktør for Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference.

Landsdækkende event

Korpsets første opgave var i morges, hvor de 30 ambassadører fik lejlighed til at tale om bæredygtighed med morgenens hotel- og konferencegæster. De fik nemlig stukket en avis fra Verdens Bedste Nyheder i hånden. Sinatur valgte at deltage i den landsdækkende event, hvor tusindvis af morgenfriske frivillige delte en avis ud til 120.000 danskere på stationer, skoler, gadehjørner og nu altså også hoteller. Avisen udkommer kun den ene gang om året og er med til at fortælle om fremskridt og løsninger på klodens udfordringer. Samtidig skal eventen udbrede kendskabet til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling - verdensmål, som Sinatur også bakker op om.

Skarrildhus, der er en del af hotel- og konferencekæden Sinatur, opretter et internt medarbejderkorps, siger direktør Kirsten Secher Villumsen. foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Flemming Hansen