Ny optimisme hos Hernings supertriatlet

En sejr på Lanzarote har givet Bent Andersen masser af tro på, at han igen kan gøre sig helt fremme på Hawaii

10. juni 2019, 16.00

Triatleten Bent Andersen havde så småt overvejet, om det var tid til at indstille den flotte triatlon-karriere på ironman-distancen. Men en overbevisende sejr på Lanzarote har givet ham optimismen tilbage. Foto: Henrik Ole Jensen

triatlon I en række år har triatleten Bent Andersen fra Hammerum kæmpet med et dårligt knæ. Men først en operation og derefter et godt råd har fået optimismen tilbage.

- Jeg har haft overvejet, om jeg var nødt til at stoppe med triatlon på det her niveau, men lige nu er jeg heldigvis optimist. Jeg kom rigtigt godt igennem ironman på Lanzarote for 14 dage siden og vandt også med et stort forspring til de næste, og jeg har ikke mærket noget tilbagefald i knæet, fortæller Bent Andersen.

Med sejren er han kvalificeret til VM-løbet på Hawaii, som er det ultimative stævne hvert år på den fulde ironman-distance.

Bent Andersen har tidligere vundet VM seks gange i sin alderklasse. I år stiller han op i klassen 55-59 år.

Han vandt senest i 2016, stillede ikke til start i 2017 og blev sidste år blot nummer 29. En helt uvant placering, der blandt andet også skyldtes en tidsstraf undervejs.

- Mit mål er at konkurrere om en plads på podiet, og det tror jeg heller ikke er umuligt. Men jeg kan godt mærke, at jeg har været skadet, og at jeg bliver ældre. Jeg har mistet meget tid på løbet, mens jeg stadig er konkurrencedygtig i svømning på og på cyklen, siger Bent Andersen.

25 minutter i forspring...