Partifælle og ungdomsformand: Vestjysk LA-kandidat er mulig ny partileder

Ungdomsformand og LA-politiker Henrik Dahl ser Alex Vanopslagh som mulig Samuelsen-efterfølger

6. juni 2019, 09.09

Flere fremtrædende medlemmer af Liberal Alliance har peget på den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som ny politisk leder i partiet. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

INDLAND Efter Liberal Alliancens katastrofevalg ser flere partifæller en mulig ny LA-leder i Alex Vanopslagh, der opstillede i Vestjyllands Storkreds og er tidligere ungdomsformand.

Det fortæller LA-folketingsmedlem Henrik Dahl og landsformand for partiets ungdomsorganisation Signe Bøgevald Hansen.

Partiets leder, Anders Samuelsen, er ikke blevet valgt ind i Folketinget.

Og det er langt fra givet, at hans mulige efterfølger skal være Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der ellers længe har stået som partiets kronprins, mener de to LA-medlemmer.

- Den politiske leder skal jo komme fra vores folketingsgruppe, og Alex Vanopslagh er helt oplagt. Han har været formand for vores ungdomsorganisation og har ført et fantastisk valg i Vestjylland, siger Henrik Dahl, der selv ligger på vippen i forhold til at komme ind.

Ved folketingsvalget er partiet gået fra 7,5 procent af stemmerne til blot 2,3, og mange profiler - heriblandt Joachim B. Olsen - ser ikke ud til at komme ind igen.

- Jeg synes, at ledelsen skal gå af, sådan så vi kan få et opgør med den nepotisme, som har været totalt ødelæggende for partiet, siger Henrik Dahl.

- Det har været Anders' (Samuelsen, red.) familie og venner, der skulle tilgodeses som ministre. Det har ikke været noget som helst med kompetence. Hvorfor i alverden blev Joachim (B. Olsen, red.) ikke udnævnt til minister? Han er en af de mest kompetente MF'ere overhovedet.

Ungdomsformand Signe Bøgevald Hansen peger også på flere politiske »svigt« i løbet af den seneste valgperiode, hvor man en del af tiden sad i regering.

- Der er sket et svigt i forhold til den identitet, man har haft i LA, siger hun.

Bøgevald Hansen mener, at et ledelsesskifte kan komme på tale.

- Man skal i hvert fald finde en ny linje og en linje, hvor man genopfinder sin identitet og det liberale projekt, siger hun.

Spørgsmål: Og det kunne være med en ny leder?

- Ja, helt bestemt.

Spørgsmål: For eksempel som Vanopslagh?

- Ja, han kunne være et godt bud.

Til TV Midtvest udtaler Vanopslagh, at han er åben overfor idéen.

- Jeg har aldrig været bange for at tage lederskab, hvad end det har været i gymnasiet, i kommunalpolitik, landspolitik eller ungdomspolitik. Og det har jeg sådan set heller ikke nu, siger han til lokalmediet.

/ritzau/

Læs også
Vestjysk Liberal Alliance-kandidat foreslåes som ny formand: Flere grunde til at være ærgerlig end positiv
Abonnement