Herning-elever er verdensmestre i entreprenørskab

Mandag aften blev tre handelselever fra Herning kåret som vindere af det første globale mesterskab i entreprenørskab

8. juni 2021, 08.21

Christian Ørum, Niklas Stokholm og Kevin Jensen står bag Bubbles. Foto: PR-foto

INNOVATION Deltagerne til det allerførste globale mesterskab i entreprenørskab, kaldet De La Vega Global Entrepreneurship Award, var de seks kontinentale vindere fra hele verden. Danske Bubbles, som tre HHX og HTX-gymnasieelever fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier står bag, vandt i 2020 både det danske og det europæiske mesterskab i entreprenørskab og repræsenterede derfor Europa til De La Vega Global Entrepreneurship Award - og igen blev det til guld.

Christian Ørum, Niklas Stokholm og Kevin Jensen står bag Bubbles, som er en teknologisk løsning, der fjerner støj fra omgivelserne, så børn og unge med ADHD og ADD lettere kan koncentrere sig i skolen. Ved hjælp af støjreducerende hovedtelefoner og en mikrofon på læreren skaber Bubbles’ system et fordybelsesområde for eleverne, hvor de kun kan høre lærerens stemme og ikke forstyrrende snak eller støj fra klasselokalet.

- Prisen her er jo et kæmpe skulderklap, og det er vi i sig selv rigtig, rigtig glade for. Oveni følger der et fint beløb med, og det kan vi bruge på at fremskynde nogen af de processer, som vi stadig arbejder på. Den ekstra kapital gør, at vi kan gå nogle skridt lidt hurtigere - især når vi kommer på fuld tid, er det rart at have lidt ekstra kapital til at rykke på, sagde Niklas Stokholm.

Vandt 15.000 dollars

Ideen til Bubbles fik drengene, fordi Christians lillesøster har ADHD og altid har haft det hårdt i skolen, og Christian ville gerne hjælpe hende. Sammen med Niklas Stokholm og Kevin Jensen udviklede han ideen Bubbles, da de deltog i entreprenørskabsforløbet Company Programme i 2020, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Her vandt de først DM i entreprenørskab for ungdomsuddannelserne og senere også EM i entreprenørskab. Det udløste en af kun seks billetter som finalist til det globale mesterskab, som for første gang blev afholdt i år - og hvor de danske unge endnu engang trak sig sejrrigt ud af konkurrencen med en præmie på 15.000 dollars.

- Gennem de sidste to år har vores omgangskreds fundet ud af, hvad det her egentlig har betydet for os. Vi har gået på kompromis med rigtig mange ting i vores liv og givet slip på mange ting for hele tiden at kunne forbedre os og nå hertil, hvor vi er i dag. Det ved vores nærmeste og vores familie godt, og de har støttet os fuldstændig vanvittigt i de beslutninger og valg, vi har taget. At høre dem sige, at de er stolte, og man virkelig kan se, hvor inderligt glade de er på vores vegne, det er helt, helt fantastisk! fortalte en rørt Niklas Stokholm efter prisoverrækkelsen.

Indlæser debat...