Fuld på fire hjul

10. november 2021, 10.34

Det blev til fængselsstraffe til to mandlige spritbilister. Den enes straf blev dom gjort betinget. Foto: Flemming Hansen

AULUM/KIBÆK Promillegrænsen for lovligt at kunne føre et køretøj er - som de fleste nok ved - 0,50 promille, men politiet stopper jævnligt spritbilister, og når en sag ender i retten, kommer det også for en dag, hvor berusede, folk har været.

Byretten i Herning har for nylig afsagt dom i to af hinanden uafhængige episoder, hvor fællesnævneren var bil og alkohol.

I midten af december sidste år blev en nu 43-årig mand stoppet på Videbækvej ved Aulum. Hans promille blev analyseret til hele 2,86, og det giver ham dels en betinget fængselsdom på 20 dage, samfundstjeneste i 40 timer og en bøde på 17.000 kroner.

Straffen var noget hårdere for den 49-årige mand, som i februar blev standset på Ollingvej i Kibæk. Hans promille var 1,69, og selv om det var betydeligt under dommen fra episoden ved Aulum, blev manden idømt 30 dages ubetinget fængsel. Han har nemlig intet kørekort, og det er samtidig tredje gang, han bliver stoppet uden ret til at føre bil. Derfor kunne dommeren også konfiskere den 49-åriges Toyota Aygo, så selv om han ikke fik en bøde for sin forseelse, mister han sin bil.

Indlæser debat