Bedstes biks serverer også gode historier

En gang Sindingbo, altid Sindingbo. Så selv om Inger Juncher Brouw flyttede fra byen for næsten 60 år siden, kommer hun der hver uge. Hun bestyrer Bedstes Banko Biks, som er fyldt med brød, kaffe og kage. Men hun bestyrer også et liv fyldt med fortællinger

2. juni 2019, 16.02

Inger Juncher Brouw har 11 børnebørn, og så har hun flere reservebørnebørn. Silas Tyrsted Pedersen er et af dem, og titlen har han fået, fordi han er god til at hjælpe med i Bedstes Banko Biks. Denne onsdag har han dog kun tid til at hilse på, inden han skal hen og spille børnebanko. Foto: Flemming Hansen

VILDBJERG Denne historie begynder, da Inger Juncher Brouw har været inde på avisens redaktion for at fortælle, at der sker en masse ting i Vildbjerg, som vi bør skrive om. Hun vender sig om og går lidt besværet hen mod døren.

Et liv som syerske har sat sit præg på kroppen, men det hæmmer ikke hendes aktivitetsniveau.

»Olde« står der på ryggen af hendes sorte træningstrøje, og da hun går ud til sin Citroën Berlingo, viser hun stolt, hvordan et barnebarn, som er mekaniker, har monteret bogstaver, der bliver til »Oldes Turbo« med den rigtige Citroën-typografi. Det står lige så tydeligt for en journalist, at her er en »olde«, der ikke bare ønsker at høre historier om andre.

Hun er en historie i sig selv.

- En dag, jeg kom ud fra herning-Centret, stod en politibetjent henne ved min bil. Han kiggede på bilen sammen med en anden mand. Jeg blev helt nervøs, men da jeg kom derhen, grinede betjenten og sagde, at sådan en model havde han aldrig set før, smiler Inger Juncher Brouw og peger på modelbetegnelsen.

Børn i byen...