Midtjysk succes med at tiltrække kapital

25 procent af Vækstfondens finansiering i 2020 er gået til virksomheder i Region Midtjylland, hvor Freightsolution i Herning har fået hjælp

Udgivet:17. februar 2021, 12.49

Læsetid:2 minutter

Annemette Prösch Jørgensen, André Lundberg, Casper Damgaard, Maria Hammer Sandgaard og Søren Lyck Jensen fra Freight Solution er et af de firmaer,der har fået hjælp fra Vækstfonden. Foto: PR-Foto

2 år siden

FINANSIERING Knap 300 innovative virksomheder i Midtjylland har i 2020 formået at tiltrække finansiering fra Vækstfonden. Det oplyser Erhvervshus Midtjylland i en pressemeddelelse. Erhvervshuset er den midtjyske indgang til specialiseret vejledning og sparring for alle midtjyske iværksættere og virksomheder - herunder hjælp til finansiering. Og netop når vejledningen handler om finansiering, spiller Vækstfonden en særlig rolle. Vækstfonden er nemlig med til at finansiere virksomheder over hele landet på alle stadier af deres udvikling med at sikre risikovillig finansiering.

Sammen opdyrker de to aktører de lokale potentialer. Det tætte samarbejde er med til at sætte Midtjylland på verdenskortet og skabe stærke virksomheder, der lyser op både i resten af landet, men også udenfor landets grænser.

- I Erhvervshus Midtjylland er vi glade for vores tætte samarbejde med Vækstfonden. Sammen arbejder vi for at sikre vækst og udvikling i Midtjylland. Det er helt afgørende, at vi i fællesskab kan være med til at hjælpe og understøtte virksomhederne - også i svære tider som vi oplever nu, hvor Coronakrisen sætter sine spor i erhvervslivet, siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland.

De gode idéer dyrkes lokalt

25 procent af vækstfondens finasiering gik i 2020 til virksomheder i den midtjyske region. De midtjyske virksomheder viser gang på gang, at uanset om man er på udkig efter fremtidens grønne løsninger eller den nyeste digitale trend, så skal man kigge mod Midtjylland:

- Lokale partnerskaber sikrer, at vi får bragt lokal viden i spil. Erhvervshus Midtjylland har en indgående viden om de potentialer, men også de udfordringer, de midtjyske virksomheder står overfor. Her vil vi være med til at bidrage med risikovillig og tålmodig finansiering, understreger Henrik Larsen, Senior Director i Vækstfonden.

Fragtservice på abonnement

En af de virksomheder, der har nydt godt af det tætte samarbejde mellem Erhvervshus Midtjylland og Vækstfonden er Freightsolution fra Herning, der sælger fragtservice på abonnement.

Omkostninger til fragt er svære at gennemskue for mange virksomheder. Derfor har Freightsolution udviklet software til optimering af fragt. Den hjælper kunderne til at sammenligne forskellige tilbud fra transportører og kontrollere fakturaer.

Platformen giver gennemsigtighed for kunderne, for prisen er ikke det eneste vigtige. Logistikken spiller også en stor rolle, og at kunderne får ro i maven, når der er styr på deres omkostninger til fragt. Ifølge direktøren André Lundberg har både Erhvervshus Midtjylland og Vækstfonden været guld værd for iværksættervirksomheden:

-Vi oplever, at både Erhvervshus Midtjylland og Vækstfonden kun er interesseret i vores virksomheds fremtid og vækst og ikke blot i at skubbe så mange virksomheder gennem systemet som muligt. Det betyder rigtig meget, siger han.