De vigtigste nyheder torsdag morgen: Lægemiddelstyrelse afviser AstraZeneca-anbefaling

8. april 2021, 07.06

Det er en slags kup - midt i London, siger ambassadør Kyaw Zwar Minn til nyhedsbureauet Reuters uden for ambassaden i det centrale London. Niklas Halle’’n/Ritzau Scanpix

MORGENPOST Godmorgen. Her er de vigtigste nyheder fra ind- og udland.

Regeringen ønsker ny Limfjordsforbindelse og flere motorveje:

Politik: En tredje Limfjordsforbindelse, nye motorveje til Kalundborg og Hillerød samt en undersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Det er ifølge TV2 nogle af de elementer, som regeringen torsdag vil præsentere i et udspil til en styrkelse af den danske infrastruktur for de næste mange år.

Regeringen overvejede i februar at evakuere pige fra Syrien:

Politik: Allerede for mere end to måneder siden overvejede regeringen at evakuere et af børnene med dansk tilknytning fra den syriske fangelejr Al-Roj, skriver Politiken. Det drejer sig om en fireårig pige. Torsdag holder Udenrigspolitisk Nævn møde om blandt andet situationen i lejrene i Syrien.

Lægemiddelstyrelse afviser at give AstraZeneca-anbefaling:

Indland: Lægemiddelstyrelsen vil ikke komme med anbefaling om AstraZeneca-vaccinen, efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) onsdag meldte om mulig sammenhæng mellem vaccinen og særlige blodpropper. AstraZeneca selv er ved at undersøge flere sager.

Myanmars topdiplomat i London er låst ude af ambassade:

Udland: Myanmars ambassadør i Storbritannien er blevet låst ude af ambassaden i London. Kilder oplyser, at det er viceambassadøren, der har låst ambassadøren ude og taget kontrol over ambassaden på vegne af landets militær.

Endnu et politividne beretter om overdreven magtbrug mod Floyd:

Udland: Onsdag har nævningene i sagen mod den drabstiltalte eksbetjent Derek Chauvin hørt et nyt belastende vidneudsagn. Denne gang fra en ekspert i politiets brug af magtanvendelse.

Onsdag blev den hidtil værste dag for Tyrkiet under pandemien:

Udland: Tyrkiet registrerede onsdag sit hidtil højeste antal nye smittetilfælde i løbet af et døgn under pandemien. En ny bølge af virusudbruddet har tvunget regeringen i Ankara til at skærpe restriktionerne.

Navalnyjs tilstand forværres i russisk fængsel:

Udland: En advokat for den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj siger, at hans klients helbred forværres. Navalnyj taber et kilo om dagen under en sultestrejke.

Berlusconi indlagt for anden gang på to uger:

Udland: Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er for anden gang på to uger blevet indlagt på et hospital i Milano.

Probritiske unge kaprer bus og angriber betjente i Belfast:

Protesterne fortsatte onsdag i Nordirlands hovedstad, Belfast, hvor der blev sat ild til en kapret bus på Shankill Road. Jason Cairnduff/Reuters

Udland: Unge nordirere i et probritisk område i Belfast har onsdag aften sat ild til en kapret bus og angrebet politibetjente med sten. Optøjerne er de seneste i en række af angreb.

Det sker i dag:

08:00 Bang & Olufsen kommer med regnskab: Det danske elektronikselskab Bang & Olufsen kommer med regnskab for tredje kvartal.

09:00 Der falder dom i sag om forsamlingsforbud med 44 tiltalte: Retten i Holstebro afsiger dom i en sag om forsamlingsforbud, hvor 44 er tiltalt for at holde fest på en ålefarm.

09:30 Diplomater afhøres i Tibetkommissionen: Tibetkommissionen fortsætter afhøringer i sagen om politiets håndtering af kinesiske besøg gennem årene. Flere diplomater afhøres torsdag.

11:00 Udenrigspolitisk Nævn diskuterer lejre i Syrien: Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde om blandt andet situationen i og omkring lejrene i det nordøstlige Syrien. Fra regeringen deltager udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S).

12:00 Regeringen holder pressemøde om ny infrastrukturplan: Finansminister Nicolai Wammen (S) holder pressemøde om regeringens nye, store plan for investeringer i dansk infrastruktur. Flere andre ministre deltager også.

14:00 SSI kommer med daglige coronatal: SSI udsender sin daglige opgørelse over antallet af smittede, indlagte og døde med corona i Danmark

Mand skal for retten i sag om forsøg på voldtægt af børn: En 54-årig mand, der er tiltalt for forsøg på voldtægt og andet seksuelt forhold med børn under 12 år, skal for retten i Kolding.