Noget for dig?: Nøgne mennesker søges til live-kunstværk

Den verdenskendte fotograf Spencer Tunick søger deltagere til live installation på Heart 4. september

Udgivet:07. august 2021, 11.58

Læsetid:1 minut

Kunstneren Spencer Tunick vil male en masse mennesker hvide og tage et billede af dem bag Heart. Foto: Pr-foto

2 år siden

BIRK Som en del af Socle du Monde Biennalen 2021 vil kunstneren Spencer Tunick skabe et værk, der forener kunst, virkelighed og biennalens historiske udgangspunkt i Piero Manzonis konceptuelle kunstværker.

Alle inviteres til at være en del af værket, der vil blive opstillet og fotograferet i parken bag Heart. Alle deltagere vil modtage et limited edition print af det fotografiske værk.

Installationen finder sted 4. september, og det er et heldagsevent. Kun de tilmeldte deltagere er tilladt adgang til optagelserne, så det vil ikke være muligt at opleve installationen uden selv at være en del af værket.

Deltagere opfordres til at møde op i let aftageligt tøj, som kan tåle kropsmaling - som man i øvrigt selv skal påføre.

Spencer Tunick har siden 1992 arbejdet med dokumentation af den nøgne krop i det offentlige rum. Siden 1994 har han organiseret mere end 100 stedsspecifikke installationer, hvor op til tusindvis af frivillige dokumenteres som en masse, der uden tøj forvandler sig til en ny smuk skulpturel form.

I Herning vil Tunick afvikle installationen med hvide bemalede kroppe, med henvisning til Manzonis farveløse malerier og Hearts arkitektoniske udtryk.

Tilmelding kræves.