Rekordmange i nyt job viser værdien af fleksibelt arbejdsmarked

22. november 2021, 11.30

Hasse Jørgensen. Foto: PR-foto

PENSIONSTJEK Aldrig før er så mange danskere begyndt på et nyt arbejde som i år trods corona-krise og nedlukning af samfundet i januar og februar.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). I de første syv måneder af 2021 var jobomsætningen - et mål for, hvor mange der starter i nyt job - på cirka 536.000. Det er en stigning på 25 procent i forhold til samme periode sidste år og det højeste niveau nogensinde.

Rekorden vidner om, at der siden genåbningen af samfundet i marts har været fuld fart på arbejdsmarkedet, som jo fortsat buldrer derudaf.

Samtidig viser det også værdien af, at vi har et fleksibelt og dynamisk arbejdsmarked herhjemme. For det indebærer, at der generelt er en betydelig mobilitet på det danske arbejdsmarked med en høj jobomsætning også internationalt set - hvilket er til gavn både for arbejdsgiverne og arbejdstagerne.

Herudover har det også den betydning, at hvis man mister jobbet - som mange desværre gjorde under corona-krisen - så er der gode muligheder for hurtigt at komme i arbejde igen. Det har vi også set i forbindelse med genåbningen af samfundet.

For den enkelte, der starter i nyt job, er der selvfølgelig først og fremmest fokus på at finde sig til rette i de nye omgivelser. Men samtidig er det også vigtigt, at man bruger lidt tid på at tjekke pensionen - også selv om de færreste nok har pension i tankerne i den situation. Hvis man for eksempel har fået en ny pensionsordning i forbindelse med det nye job, skal man undersøge, om man derved har pensioner i flere selskaber, og om man i givet fald med fordel kan samle dem ét sted - blandt andet for at spare omkostninger.

Indlæser debat