Terror på luksushoteller skulle ramme rige fra vesten: - Alt andet end en tilfældighed

Angrebene på tre femstjernede luksushoteller i Sri Lanka havde til formål at ramme rige vesterlændinge. Det siger dansk forsker i terrorbekæmpelse

24. april 2019, 14.06

Bevæbnet mandskab holder vagt udenfor det normalt så livlige hotel Shangri-La, der er afspærret og lukket ned, mens efterforskningen af bombningerne finder sted. Det var her på hotellet, at Danmarks rigeste mand Anders Holch Povlsen sammen med sin kone Anne Holch Povlsen og deres børn holdt påskeferie. Foto: Ishara S. Kodikara/AFP

Terror Påskens ulykkelige terrorangreb i Sri Lanka kræver stadig flere ofre. Mange bomber sprang henover søndagen og har indtil videre kostet over 350 menneskeliv.

Tre danske statsborgere er blevet dræbt, da en terrorist udløste sin bombevest midt i morgenmadsrestauranten på danskernes hotel.

Tøjkoncernen Bestseller, med hovedsæde i Brande, har meldt ud at der er tale om tre af direktør og ejer Anders Holch Povlsens i alt fire børn, som boede på det femstjernede hotel Shangri-La i hovedstaden Colombo.

Også hotellerne The Kingsbury Hotel Colombo og Cinnamon Grand Colombo blev ramt af eksplosioner, ligesom flere kirker blev angrebet.

David Vestenskov er konsulent i Forsvarsakademiet og forsker i terrorbekæmpelse.

Han mener, at det er påfaldende, at angrebene er begået mod dyre hoteller, og han forklarer, at terrormålene er udpeget ud fra en helt bevidst og kynisk strategi.

- Planlægningen har uden tvivl krævet lang tid. Flere år vil jeg vurdere. Terroristerne går efter at få så stor en dækning som muligt. De har set på, hvor er der flest mulige udlændinge, og hvilke type af ofre er der tale om. Her er det rige fra vesten, og det er alt andet end en tilfældighed, siger David Vestenskov og uddyber motivet.

- Der er også et økonomisk aspekt. De rammer turismeindustrien og skader magthaverne ad den vej, forklarer eksperten til Herning Folkeblad.

Lukkede og sørgende hoteller ...