Brande-firma vil ansætte flere lærlinge

Give Steel får nu mulighed for at øge antallet af lærlinge på fabrikken i Brande til 28

4. april 2020, 11.13

Give Steel har allerede i dag 23 lærlinge i Brande, og det tal vil vokse yderligere. Foto: PR-foto

INDUSTRI Metalindustriens uddannelsesudvalg, som hører ind under Industriens uddannelser, har godkendt Give Steel til fem ekstra lærepladser. Give Steel har i dag 23 lærlinge og godkendes altså nu til 28 elevpladser.

Godkendelsen på de fem ekstra pladser vil tilfalde klejnsmede med forventet uddannelsesstart efter sommerferien. Den kan dog bortfalde, hvis den ikke benyttes indenfor fem år. Men det bliver den, fortæller Torben Larsen, direktør i Give Steel, i en pressemeddelelse.

- Det er et dedikeret mål for os at få så mange lærlinge ind, som vi har kapacitet til. Kvalitetsuddannelse, som er verdensmål 4, er et af de tre verdensmål, vi særligt fokuserer på. Uddannelse af unge mennesker, der måske har bevæget sig lidt på kanten af loven eller er socialt udfordret, er en måde hvorpå, vi kan gøre en markant forskel i de unge menneskers liv. Indsatsen og fokus på den sociale bundlinje, er en del af vores DNA. De fem nye kleinsmede er vores seneste bevilling – men bliver ikke vores sidste, siger Torben Larsen.

Så mange som muligt

Seneste ansøgning om de fem ekstra lærlinge er en del af virksomhedens CSR strategi, der sigter på at uddanne så mange unge til industrien, som muligt.

- En stor del af vores lærlinge har været på kanten af loven og er aldrig kommet ind på arbejdsmarkedet. Vi kan som virksomhed gøre noget, kommunen ikke kan. Vi kan indsluse lærlingene i virkeligheden og vise dem, at de er vigtigt for virksomheden og for kollegaer. Fem lærepladser er fem chancer mere for at give et ungt menneske et langt og godt arbejdsliv. For os er det et privilegium at gøre en forskel i de unge menneskers liv, siger Torben Larsen.

I dag ligger hovedvægten af virksomhedens lærlinge indenfor smedefaget, idet fabrikken inden seneste bevilling havde lærepladser til 20 klejnsmede, to automatikteknikere og én ernæringsassistent.