De unge stemmer: Min første tid som byrådsmedlem

Udgivet:28. januar 2022, 18.05

Læsetid:3 minutter

Radikale Venstres Philip Vivet skriver om sit første byrådsmøde, der blandt andet bød på et jubilæum og en masse mønter. Foto: PR-foto

Af Philip Vivet
byrådsmedlem i Herning Kommune for Radikale Venstre

Året er allerede godt i gang, og i denne uge tog byrådet så for alvor fat på byrådsarbejdet i den nye periode. Som et af de syv helt nyvalgte byrådsmedlemmer starter dermed et helt nyt og spændende kapitel for mig. Siden resultatet stod klart på valgnatten for godt to måneder siden, har jeg med spænding og en smule sommerfugle i maven ventet på at kunne trække i arbejdstøjet og give mig i kast med det politiske arbejde.

Men inden jeg for alvor kommer i gang, er der masser af informationer, love, regler og processer, man som nyt byrådsmedlem skal sætte sig grundigt ind i. Heldigvis er der tilrettelagt introforløb for både byråd og fagudvalg til at klæde os godt på, og der er god hjælp af hente fra både forvaltningen og de mere erfarne byrådskollegaer. Tirsdag aften i denne uge var vi så samlet til det første byrådsmøde i det nye byråd. Det var dog - som så meget andet - coronaramt, så kun 25 ud af byrådets 31 medlemmer var samlet omkring det ovale bord i byrådssalen på tredje etage på rådhuset.

På dagsordenen var i alt 27 punkter om alt fra lokalplaner og haludvidelsesprojekt til lystfiskerprojekt og lånerammeopgørelse. Ja, som byrådsmedlem er der mangt og meget, man skal sætte sig ind i og forholde sig til.

Som nyt medlem overraskede det mig med hvilken hastighed og effektivitet, der blev strøget gennem dagsordenen. På trods af de mange punkter var mødet overstået på godt en halv time.

Kun ganske få gange tog andre end borgmesteren ordet. Nyvalgte Michael Thomsen tog dog ordet en enkelt gang, og som traditionen foreskriver, når et nyt byrådsmedlem tager ordet for første gang, gik et glas rundt i salen, som blev fyldt med småmønter fra de øvrige byrådskollegaer. Jeg havde selv glemt at få mønter med, men heldigvis havde min rutinerede sidemakker og partifælle Johs. Poulsen et lager af småmønter klar, jeg kunne låne af.

Efter mødets officielle del var slut, var der også plads til, at Johs. Poulsen blev hædret for sit 40-årsjubilæum som byrådsmedlem. En ganske imponerende og beundringsværdig bedrift. I mine øjne rigtigt positivt med en god blanding af erfarne og unge, friske kræfter i det nye byråd.

Det første byrådsmøde markerede dermed begyndelsen for det nye byråd og for mig personligt som folkevalgt. Jeg ser nu fuld af forhåbning og forventning frem til det videre arbejde for alle vores borgere i Herning Kommune.

De to unge nyvalgte byrådsmedlemmer - 21-årige Philip Vivet fra Radikale Venstre og 20-årige Jonathan Damgaard fra Venstre - skriver på skift om deres nye politiske arbejde i Herning Byråd.

Læs også
To unge stryger ind i Herning Byråd: Det har vi gjort en stor indsats for
Abonnement