Fløjtalent får kontrakt hos HIH: Fedt at blive prøvet af på højeste niveau

18-årige Cecilie Brandt har fået sit gennembrud hos Herning-Ikast Håndbold og er blevet belønnet med en kontrakt frem til 2022

14. februar 2020, 13.00

Selv om Cecilie Brandt blot er 18 år gammel, har højrefløjen allerede bevist, at hun kan præstere på liganiveau. Derfor er hun nu blevet belønnet med en kontrakt hos Herning-Ikast Håndbold frem til sommeren 2022. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD I november 2018 fik den dengang blot 16-årige højrefløj Cecilie Højgaard Brandt sine første minutter som seniorspiller hos Herning-Ikast Håndbold. Det var i en europæisk dyst mod rumænske Ramnicu Valcea.

Siden er det stille og roligt blevet til mere og mere spilletid for pigen, der er født og opvokset i Herning.

I denne sæson har hun kæmpet sig til en fast plads i ligatruppen.

Den nu 18-årige Herning-pige markerede sig senest onsdag aften flot med fem scoringer på fem afslutninger i ligakampen mod TTH Holstebro.

Nu har hun så tilmed skrevet under på sin første professionelle kontrakt. Aftalen med HIH løber til sommeren 2022.

- Jeg er meget glad for at have lavet en aftale med HIH, og jeg glæder mig meget til at fortsætte. Jeg synes, det er et fedt sted at være, hvor miljøet er godt og træningerne er gode. Der er gode udviklingsmuligheder for mig her, og skridtet op på førsteholdet har bragt mig ekstra motivation til at presse mig selv og dygtiggøre mig endnu mere, fortæller talentet i en pressemeddelelse.

I denne sæson har hun kæmpet om spilletiden på fløjen med Annika Jakobsen og Henriette Hansen. Sidstnævnte fik ophævet sin kontrakt tidligere på sæsonen efter begrænset spilletid.

- Det er både spændende og fedt at blive prøvet af på højeste niveau, og så gør det meget for troen på egne evner, når man får spilletid i ligaen og føler, at man godt kan være med, siger Cecilie Brandt.

Meget at lære endnu

Hun erkender dog samtidig, at der er meget at lære endnu.

- Selv om jeg føler mig godt med, er det klart, at skridtet op fra ungdom til førstehold er kæmpestort, og det kan jeg også godt mærke. Jeg er afklaret med, at jeg har lang vej endnu, og at jeg skal bygge en hel del på både mit spil og min fysik. Men det er en god udfordring, og jeg føler, at jeg hele tiden flytter mig i en positiv retning ved at træne og spille med de bedste, forklarer hun.

Ved siden af håndbolden skal hun stadig passe sin skolegang, og det er også planen, at hun fortsat spiller på klubbens U19-mandskab.

- For mig skal håndbolden hænge sammen med skolen, uden at jeg bliver nødt til at gå på kompromis med nogen af delene. Jeg både bor og går i skole i Herning, og det får vi til at hænge rigtig godt sammen her i klubben, så jeg kan passe begge dele på en god måde, understreger Cecilie Brandt.

Klubbens sportschef, Jakob Mølgaard Christensen, har fulgt Cecilie Brandts udvikling med tilfredshed.

- Cecilie har taget imod det store spring fra U19 til ligaholdet på en god og solid måde, og hun går ydmygt til opgaven. Hun spiller fortsat på U19-holdet også, hvilket kræver stram styring af alle kalendere, men det navigerer hun i på flotteste vis, siger sportschefen i pressemeddelelsen.

- Hun er en fremtidens spiller, der har taget et stort skridt gennem de seneste mange måneder og således er rykket op i ligatruppen tidligere end ventet, påpeger Jakob Mølgaard Christensen.

Til næste sæson henter HIH endu en herningensisk højrefløj til klubben. Det er Line Mai Hougaard, der i denne sæson spiller i Randers. Her er hun noteret for 46 scoringer i 19 ligakampe i denne sæson.