Video: Hvor der trilles der spildes

Det kostede en lygtepæl og nogle kartoffelplanter, da der kæmpevinger skulle flyttes fra Skjern til Hodsager via Esbjerg, Vejle og Herning. Kom med på den sidste del af turen

12. juni 2020, 15.14

Den strækning, der krævede absolut længst tid for de tre lange vingetransporter, var her ved Hodsager. Foto: Henrik LInd Jørgensen

HODSAGER Man skal kunne holde sig vågen på tidspunkt, hvor de fleste andre sover, og man skal være i besiddelse af akkuratesse og tålmodighed.

Så venter måske et job som Special Transport Assistent - altså følgevognsfører - eller chauffør på en specialtransport.

Tre lastbilchauffører og seks følgevognsførere med i alt ni køretøjer bevægede sig torsdag aften og nat fra Skjern til Hodsager med tre vindmøllevinger hver på 67 meters længde.

Når et køretøj er så langt, kan det ikke snuppe nærmeste vej, som Krak stikker ud. Derfor måtte kortegen ud på en over syv timer lang køretur, som førte dem ad en speciel rute ned over Esbjerg, til Vejle og videre mod Herning og Mejrup, inden det sidste og meget besværlige stykke vej til vindmølleområdet mellem Hodsager og Tvis blev nået.

De tre vindmøllevinger klarede skærene og bliver monteret på en af de fire møller, der står på stedet, men det kostede lidt bøjet metal og oppløjede kartoffelplanter.