Produktions-festival rykker online

Manufacturingfestival har i 2020 fokus på bæredygtighed, og den er i år flyttet online på grund af coronavirus

15. maj 2020, 15.12

Susanne Nors mener, at produktionsvirksomheder fremover skal have fokus på bæredygtighed. Foto: Flemming Hansen

BÆREDYGTIGHED Midt- og Vestjylland er Danmarks produktionshjerte med over 1800 produktionsvirksomheder. Et generelt stigende fokus på klima og digitale muligheder kalder på en større omstilling inden for produktionsindustrien - også for de små- og mellemstore virksomheder.

Det er imidlertid også en udvikling med et betydeligt potentiale, og det er netop det, Manufacturing Festival Denmark 2020 vil sætte spotlight på i en midt- og vestjysk kontekst.

Chef for Business Region MidtVest, Susanne Nors, mener, at bæredygtighed og digitalisering bør spille en hovedrolle i produktionsvirksomhedernes fremtid.

- Næste generation af både forbrugere og medarbejdere vil have produkter, der er produceret med mindst mulig negativ påvirkning af klimaet. Det gælder både internationalt, i Danmark og i Midt- og Vestjylland. Digitalisering kan være en løftestang til at ændre både produktionsmetoder og forretningsmodeller, tiltrække kompetente medarbejdere og skabe bæredygtig vækst, siger hun.

Bredt samarbejde

Festivalen er blandt andet skabt ud fra et samarbejde mellem Aarhus Universitets afdeling i Herning, Erhvervsrådet Herning og Ikast- Brande samt andre lokale erhvervsråd i Midt- og Vestjylland.

Manufacturing Festivals overordnede formål er at sætte fokus på fremtidens muligheder inden for industriel produktion, og i år køres festivalen i to spor - »Fremtidens produktionsteknologi« med fokus på den nyeste anvendelsesorienterede industriforskning fra DAMRC og med cases fra nogle af centrets medlemsvirksomheder og

»Digital forretningsudvikling i danske produktionsvirksomheder« med fokus på den digitale transformation.

Festivalen løb første gang af stablen i 2018 og er blevet taget rigtigt godt imod af virksomhederne.

Foregår online i år

Derfor har det også været vigtigt for arrangørerne at afholde festivalen, selvom corona-situationen har vanskeliggjort afviklingen og tvunget festivalen til i år at flytte online.

- Vi har de foregående år fået meget positive tilbagemeldinger fra de deltagende virksomheder, der sætter stor pris på at få indblik i den nyeste trend inden for digital udvikling og se konkrete eksempler fra virksomheder, der har haft succes med digitalisering. Derfor skal festivalen naturligvis også afholdes i år, og det at vi afholder den virtuelt, er jo et godt eksempel på, hvordan digitale løsninger kan skabe nye muligheder, siger Susanne Nors.

Konceptet for næste års Manufacturing Festival er allerede på tegnebrættet, og her vil Midt- og Vestjyske virksomheder igen fysisk slå dørene op til rundvisninger og konkrete eksempler på digital og bæredygtig transformation, når festivalen 22. april 2021 bliver afholdt for fjerde gang.