Regering og støttepartier fortsætter tilsvining af dansk landbrug

Udgivet:23. september 2022, 11.08

Læsetid:2 minutter

Mikael Lund Jensen. Foto: PR-foto

Af Mikael Jensen. Tornskadevej 25 Struer, folketingskandidat for Dansk Folkeparti

OPBAKNING Statsministeren går forrest i hendes intense forsøg på at miskreditere og afvikle (måske det ville være mere rammende at skrive - aflive) dansk landbrug.

Mette Frederiksens udtalelse om, at »Danmark er gået for langt i sin iver efter at være et landbrugsland«, er naturligvis faldet Danske Svineproducenter for brystet - for ikke at sige, at de er rasende - og selvfølgelig er de det.

En så gennemført arrogant kommentar siger alt om en regering, der vil gøre absolut alt for at bevare magten.

Og at kommentaren så falder oveni, at Enhedslisten foreslår, at vi halverer animalsk produktion inden 2030, gør det bare endnu mere skræmmende.

Danske svineproducenter udtaler direkte, at »det er voldsomt nedladende og på ingen måder konstruktivt, at landets statsminister udtaler sig om dansk landbrug på den måde«.

Og ja, selvfølgelig gør de det.

Mette Frederiksens udtalelse om, at »vi nu skal have overbevist den sidste landmand om, at vi skal dyrke mere bæredygtigt, og at der skal være plads til naturen«, er jo så himmelråbende dumt, når vi ved, at dansk landbrug er et af de absolut mest bæredygtige landbrug i verden - så vi skal nedlægge dele af dansk landbrug, som er verdens mest effektive, når verden sulter, og der er hårdt brug for fødevarer alle steder i verden?

Dansk landbrug arbejder konstant med natur og miljø, innovation og fuldt fokus på den grønne omstilling - og så vil socialisterne på borgen udlicitere landbrugsproduktion til Polen eller?

Fordi det gavner regnestykket til fordel for miljøet eller hvad statsminister?

Hvis Danmark tager produktionsjord ud og som en konsekvens af, det producerer mindre foder til vores dyr, bliver der brug for kød fra andre lande, som er langt mere klima- og miljøbelastende end i Danmark.

Minkene er døde, fiskeriet er ved at tabe pusten, og dansk landbrug kan mærke Mette Frederiksens ånde i nakken for at omlægge, nedlægge og reducere i mere og mere voldsom grad, så nu skal vi så til at leve af at kigge på naturen?

Vi kan og skal være virkelig stolte af vores landmænd. Vi kan og skal bakke dem op 110 procent, så meget vi kan.

I medier. I daglig tale. På Christiansborg. I byrådene. Alle de steder, hvor vi færdes og åbner munden.

For de fortjener det og har brug for vores opbakning, uanset om vi er sygeplejersker, politi, mekanikere eller elektrikere.

Det eneste, der skal nedlægges, er den nuværende regering.

Indlæser debat