Ikast-kor trodser corona-krise: Får hjælp fra gymnasiet

Den Totale Dekadence kan som et af de få kor øve sig, fordi gymnasiet trådte til

9. september 2020, 10.47

En af prøverne i de nye midlertidige rammer i Quben på Ikast-Brande Gymnasium. Foto: Privatfoto

IKAST Det er stort set umuligt eller meget svært for de mange kor i Danmark at få gang i en ny sæson med fællessang og øveaftener.

På grund af de mange corona-restriktioner, som i tiden kræver mindst to meter mellem sangerne, medfører det nogle svære omstændigheder. Med kor på 30, 50 eller 70-80 sangere sætter det for alvor øvefaciliteterne på en prøve.

Det gjorde det også for Ikast-koret Den Totale Dekandence der normalt har hjemsted i Bakkehuset.

- Det var umuligt at gennemføre koraftener her med de nuværende krav, siger korleder Aage Christiansen.

Uventet hjælp

Derfor så det ud til, at koret måtte indstille øvningen. Lige indtil Aage Christiansens tidligere arbejdsplads trådte til med en hjælpende hånd.

- Vi har fået mulighed for at låne Quben på Ikast-Brande Gymnasium, der med sin størrelse gør det muligt at placere de 60-70 sangere med god afstand, lyder det fra den tidligere musiklærer og korleder.

Den håndsrækning faldt på et tørt sted. Koret har nemlig ikke kunnet øve og synge sammen siden forårets corona-påbud blev sat i værk. Sangerne har ifølge korlederen savnet sangen. Der skal ligeledes øves til koncerter - selv om det er usikkert, i hvilket omfang koncerter kan gennemføres.

- Men med rektor Marianne Dose Hvids tilbud kan vi nu mødes en gang om ugen. Vi spritter af, der bliver sprittet af på selve stedet - og alle sangerne er glade for kunne mødes igen og synge. Vi er dybt taknemmelige, siger Aage Christiansen.