FCM-anfører efter sejr i Aarhus: Nogle gange skal man vinde grimt

Erik Sviatchenko fik korrekt frataget en scoring af VAR - men glæder sig over tre point

22. november 2020, 19.15

Anfører Erik Sviatchenko (t.h.), der er her i løbeduel mod AGF’s Patrick Olsen, godkender sejren og FCM-præstationen i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Sejre behøver ikke altid at være smukke. Og det var FCM’s tre point heller ikke sent søndag eftermiddag. På Ceres Park i Aarhus vandt mestrene med 2-1 i topopgøret mod AGF.

- Vi har en ambition om altid at være de bedste i Superligaen, og om at spille flot fodbold, men nogle gange skal man også have de der »ugle wins« (grimme sejre, red.). Og sådan var det jo i dag, siger Erik Sviatchenko, FC Midtjyllands midtstopper og anfører.

Efter tre nederlag i træk mod AGF kunne »ulvene« endelig synge sejrssangen. Og sejren kom i hus via fight og vilje, erkender han.

- Vi var virkelig klar til at stå imod det, som AGF er rigtigt gode til - altså en forholdsvis simpel og fysisk spillestil, som de virkelig formår at udøve, forklarer centerforsvareren.

Midtjyske scoringer i første halvleg via træfferne fra Frank Onyeka og Sory Kaba spillede matchen over i støvlerne på FCM-mandskabet, vurderer Erik Sviatchenko.

- Vores forholdsvis tidlige scoringer gjorde, at kampen blev således, at AGF skulle forcere mere, og det er jo ikke dér, de er bedst, mener han.

Ikke presset af VAR-kendelser

Efter pausen kom de aarhusianske værter retur i matchen. Det skete efter 65 minutter, hvor AGF’s Patrick Mortensen reducerede på et straffespark dømt mod FCM-backen Dion Cools. Belgieren havde armen på et indlæg, og videodommersystemet VAR skred ind.

Det gjorde VAR også et kvarter før tid, da Erik Sviatchenko scorede til 3-1. Målet blev underkendt for offside.

- Begge kendelser er jo fair nok, så der var ikke så meget at gøre, men sådan nogle kendelser kan godt slå hold ud, hvis man føler sig bortdømt. Men vi fortsatte, fastslår centerforsvareren.

- Inden 1-2 var vi i kontrol. Vi gav ikke mange chancer væk, og jeg følte at vi havde godt styr på tingene i det meste af kampen. Vi beskyttede »boksen« fint, og kom ikke for langt tilbage, analyserer han.

I minutterne efter slutfløjtet ærgrer Erik Sviatchenko sig stadig over sin annullerede scoring.

- Det vigtigste er selvfølgelig sejren, men jeg troede sgu, at jeg blev kampafgørende med målet til 3-1. Det var en fuldstændig fantastisk førsteberøring, jeg fik taget rundt om Hausner (AGF-midtstopperen Sebastian Hausner, red.), men desværre var vi lidt offside, smiler FCM-kaptajnen.

Efter ni runder i Superliga-sæsonen indtager FC Midtjylland nu førstepladsen - ét point foran SønderjyskE.

- Det er jo - sagt på godt jysk - okay, lyder det med et beskedent grin fra Erik Sviatchenko.