FCM-direktør jubler: En af de bedste sæsoner i klubbens historie

Claus Steinlein roser både aktørerne på banen og de mange FC Midtjylland-fans til pokalfinalen

Udgivet:26. maj 2022, 20.09

Læsetid:2 minutter

Claus Steinlein (i.m.) i selskab med bestyrelsesformand Cliff Crown (t.v.) og assistenttræner Henrik Jensen. Foto: Tom Laursen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD - Når man tager det hele med, har den her sæson nok været en af de bedste i FC Midtjyllands historie.

Ordene kommer fra Claus Steinlein i minutterne efter pokaltriumfen på Brøndby Stadion.

FCM’s administrerende direktør understreger, at hans vurdering af sæsonen ikke kun skyldes pokalsejren.

- Europæisk gik vi 25 pladser frem til nummer 87. Vi har jo et mål om at komme i top-50 i vores »Vision 2025«. Vi fik det højeste antal point, vi har fået europæisk. Og vi spillede med til allersidste runde om mesterskabet, opremser Claus Steinlein.

Selvom det danske mesterskab som bekendt glippede, er sejren i pokalfinalen et stort plaster på såret.

- Jeg er stolt af at være direktør på sådan en dag, men jeg er også ydmyg, når jeg tænker på, hvor meget den klub, jeg står i spidsen for, har rykket sig på 22 år, pointerer FCM-direktøren.

Han peger på, at FC Midtjylland med sejren over OB nu har vundet i alt fem titler - tre mesterskaber og to pokalfinaler.

- Og Bo (cheftræner Bo Henriksen, red.) er den femte træner, der vinder en titel. Jeg håber, han kan blive den første til at tage to. Det må være målet i næste sæson, griner Claus Steinlein.

Som direktør skal han dog ikke blot leve i nuet. Han skal hele tiden tænke fremad, og nu venter et sommer-transfervindue, hvor der selvfølgelig kommer til at ske noget på spillerfronten.

- Hver gang, vi skal handle ind, skal vi helst gøre holdet fem-ti procent bedre. Det skal vi også denne gang, slår Claus Steinlein fast.

Man skal dog ikke forvente lige så stor udskiftning i truppen som for et år siden.

- Vi beholder stort set det, vi har, og så skal vi bygge lidt på det hold, vurderer han.

Læs også
<span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp <span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp
Læs også:
Se karaktererne: FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp

Evander på affyringsrampen

En af de spillere, der måske bliver solgt denne sommer, er Evander Ferreira. Brasilianeren har været i FCM siden sommeren 2018, og nu er han klar til at blive »skudt af«, medgiver Claus Steinlein.

- Han er jo for god til superligaen. Han brænder banen af så mange gange, så hvis den helt rigtige pris kommer ... vi får svært ved at holde på ham, men efter sommerferien spiller vi faktisk 13 kampe, inden transfervinduet lukker. Hvis vi nu kommer i Champions League, kan det jo være, han vil blive og være med til det. Nu må vi se. Man ved aldrig helt, hvad der sker, men Evander er i hvert fald en af de næste spillere på affyringsrampen, medgiver Claus Steinlein.

Før FCM-direktøren skal til at købe og sælge spillere, skal han lige være færdig med at nyde den seneste titel.

- Det er fantatisk at fejre det her sammen med 10.000 fans. Mange af dem stod op klokken seks i morges for at tage turen herover, så det er stort at kunne give dem den her pokal, siger Claus Steinlein.

Læs også
<span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig <span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig
Læs også:
Evander afgjorde finalen: Det var meget følelsesladet for mig
Læs også
<span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale <span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale
Læs også:
Se alle billederne: FCM tog pokalen i dramatisk finale

Indlæser debat