Tidligere Ikast-træner stopper i Tyrkiet

Helle Thomsen stopper med øjeblikkelig virkning i Kastamonu Belediyesi GSK

9. marts 2021, 15.40

Helle Thomsen må vinke farvel til tyrkisk håndbold. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Helle Thomsen - gennem flere sæsoner succesfuld træner hos Ikasts bedste håndboldkvinder - stopper i tyrkisk håndbold.

Hun forlader jobbet som træner i den tyrkiske håndboldklub Kastamonu Belediyesi GSK efter en gensidig aftale.

Det sker med øjeblikkelig virkning.

Den tyrkiske klub bekræfter beslutningen på det sociale medie Twitter. Her fremgår det ifølge tv2.dk også, at klubben udtaler:

- Vi vil gerne takke Helle Thomsen for hendes tilgang og bestræbelser for klubben. Vi håber, at vi begge får noget godt ud af, at vores veje nu skilles. Helle Thomsen har altid været meget respekteret, og vi ønsker hende alt det bedste i fremtiden.

Den assisterende træner Serkan Inci overtager cheftræner-ansvaret for Kastamonu Belediyesi GSK.

Helle Thomsen kom til tyrkisk håndbold fra et job i Norge før denne sæson. Tidligere har den nordjyske håndboldtræner også trænet udenlandske hold i Rumænien og været landstræner i både Holland og Sverige. I sine job som landstræner har hun vundet flere EM- og VM-medaljer.

Med FC Midtjylland - som Ikast-håndboldkvinderne hed dengang - vandt Helle Thomsen som cheftræner DM-guld i 2012-13 og 2014-15, DM-sølv i 2013-14 og 2015-16 samt tre pokaltitler.

På den europæiske scene vandt hun EHF Cup Winners Cup som cheftræner for FCM og førte holdet i Final4 i Champions League. Hun var cheftræner i klubben i perioden fra 2012 til 2016.

Inden da var hun som assistenttræner med til at vinde DM-guld og EHF Cup i 2010-11.

Læs også
Helle Thomsen fortsætter trænerkarrieren i Tyrkiet