Vi føler os ført bag lyset: Hva’ nu Haderup?

30. september 2020, 14.58

Satellit-afdelingen af Lægerne i Sunds i Haderup lukker 1. november. Foto fra indflytningen i august 2018. Foto: Tom Laursen

LÆGE I forbindelse med den varslede lukning af lægeklinikken i Haderup skriver læge Dorthe Hagensen på sin hjemmeside og i pressen, at man fortsat er tilmeldt lægerne i Sunds og er velkommen der.

Hvordan forestiller Dorthe Hagensen sig, det vil være at møde i Sunds, efter at vi i Haderup er blevet snydt så eftertrykkeligt, som det er sket med lægeklinikken.

For godt et år siden erklærede Dorthe Hagensen sig tilfreds med tilslutningen på 500 patienter og udtalte til pressen, at nu var klinikkens drift sikret, og truslen om lukning var væk. Kort efter etablerede Dorthe Hagensen praksis på øen Endelave og sagde, at det ikke ville få betydning for Haderup ... men det er en helt anden sag, eller? Det er en grim tanke, men var dét med lægeklinik i Haderup for at få patienter til Sunds?

Vi ved godt, at man kunne have ønsket sig større opbakning fra Haderup og omegn. Men, men: Dorthe Hagensen har jo ikke meldt ud i pressen eller offentligt på anden måde, at yderligere vækst var et krav for, at klinikken kunne fortsætte. Det er muligt, at væksten det sidste år ikke har været i samme tempo som i starten, men det er vel ikke overraskende. Vi kender flere, der har tilmeldt sig de seneste måneder og en naturlig afgang, vil der jo altid være.

Derfor føler vi os ført meget bag lyset, og en rigtig god forklaring er nødvendig.

For at støtte det lokale initiativ har man forladt sin tidligere læge. Mange har ikke mulighed for at vende tilbage, da flere praksis har lukket for tilgang.

Den planlagte lukning er i øvrigt et rigtigt dårligt signal at sende i disse »CO2-tider«. Nu skal patienterne til at køre til Sunds eller andre steder hver uge, hvor én læge kunne have kørt til Haderup et par gange om ugen, når Jens Christian Jensen på et tidspunkt går på pension.

Vi er meget skuffede over Dorthe Hagensens behandling af os. Hun er tilsyneladende »meget for nyt« og har ingen tålmodighed.

Læs også
Haderup-lægen har nået sit mål
+Abonnement