To Egetæpper-direktører stopper: Ny mand i spidsen for koncernen

Ege Carpets’ erfarne direktørduo fratræder - og overlader posten til 55-årige Rune Stephansen

14. juni 2021, 14.00

Rune Stephansen har fra 2009 og frem til 2020 haft ledende poster i Nobia koncernen. Nu skal han stå i spidsen for Ege Carpets i Herning. Foto: PR-foto

LEDELSE Herning-koncernen Ege Carpets er mandag eftermiddag kommet med en overraskende melding: John Vestergaard og Svend Aage Færch Nielsen, som de seneste 14 år i fællesskab har stået i spidsen for tæppekoncernen, fratræder begge pr. dags dato. Samtidig er Rune Stephansen udnævnt til ny administrerende direktør.

Årsagen til skiftet er ifølge Ege Carpets, at den fremadrettede strategi kræver nye kompetencer. Tæppekoncernen er i gang med at samle alle sine aktiviteter under et navn - Ege Carpets - hvor det hidtil også har omfattet de tre datterselskaber Hammer Carpets, Benzon Carpets og Carpet Concept. Ege Carpets vil i fremtiden øge fokus på branding, positionering og markedsføring for at få en internationalt anerkendt og tydelig profil, oplyser koncernen.

- Som led i strategien er det samtidig besluttet at indsætte en ny direktion i Ege Carpets. Det mangeårige makkerpar John Vestergaard og Svend Aage Færch Nielsen, som har stået i spidsen for virksomheden i en lang periode med opkøb i en koncernstruktur, fratræder derfor efter gensidig aftale, lyder det i en meddelelse fra Egetæpper.

Tidligere Nobia-direktør

Den nye direktør, 55-årige Rune Stephansen, har tidligere været administrerende direktør i Nobia Danmark, som ejer HTH Køkkener, Invita og Uno Form og samlet har 1400 medarbejdere.

Han beskrives i meddelelsen som en mand med stor erfaring i organisationsudvikling og eksekvering samt i det hele taget i at stå i spidsen for større, samarbejdende organisationer.

- Jeg er beæret over at være blevet valgt til at stå i spidsen for et så velrenommeret, sundt og ordentligt selskab som Ege Carpets. Jeg har stor respekt for den position, koncernen har skabt sig som et fyrtårn i den danske tæppebranche og for de resultater, der over en lang årrække er blevet skabt. Jeg glæder mig til min nye opgave, der vil dreje sig om at fortsætte disse grundlæggende værdier og sammen med alle de dygtige medarbejdere at bringe koncernen i den vedtagne retning i et godt samarbejde på tværs af hele organisationen, udtaler Rune Stephansen.

Svend Aage Færch Nielsen (t.v.) og John Vestergaard skal nu ud og finde nye job, efter at de fratræder hos Ege. Foto: Tom Laursen

Tak til direktørpar

John Vestergaard og Svend Aage Nielsen har som to-mands direktion stået i spidsen for Ege Carpets siden 2007, hvor selskabet er vokset både organisk og gennem væsentlige opkøb og udvidelser.

De får pæne ord med på vejen fra Ege Carpets’ bestyrelsesformand Søren Eskildsen:

- Bestyrelsen takker John Vestergaard og Svend Aage Færch Nielsen for en engageret og loyal indsats gennem de seneste 14 år, hvor de som direktion har været øverste ansvarlige for den vedholdne og sikre udvikling, der har fundet sted over et langt tidsforløb. De to har især tegnet koncernens stærke værdier og kultur, herunder fokus på ansvarlighed og bæredygtighed. Det har været en periode, hvor mange ydre omstændigheder har ændret sig, og hvor Ege Carpets position har stået stabilt i en branche under forandring, udtaler Søren Eskildsen.

De to afgående direktører kommer også med en fælles udtalelse i pressemeddelelsen:

- Vi har selv lagt sporene til den nye retning og tager bestyrelsens ønske om mere fokus på markedsføring og branding til efterretning. Vi har begge haft en fantastisk tid i Ege Carpets, der har været et fælles projekt for os i det meste af vores karriere. Vi skal nu videre med nye kapitler af vores liv og ønsker Ege Carpets og den nye ledelse alt godt fremover, lyder det fra John Vestergaard og Svend Aage Færch Nielsen.

Indlæser debat...