Køkkenfirma på medarbejderjagt

HTH i Herning vil hyre nye folk ovenpå coronaboost

18. februar 2021, 12.58

HTH har sat jagten ind på nye medarbejdere til butikken i Herning. Foto: PR-Foto

JOB En kombination af regeringens hjælpepakker, mere hjemmearbejde og begrænsede muligheder for rejser og andre aktiviteter har øget danskernes iver efter at give hjemmet - og ikke mindst køkkenet - et løft. Det har sat skub i køkkenbranchen i så høj grad, at HTH i Herning nu leder med lys og lygte efter kvalificerede medarbejdere til butikken.

- For en kort stund efter coronapandemien var kommet til Danmark, oplevede vi et dyk i salget af køkkener. Der gik dog ikke lang tid, før danskerne fik travlt og skubbede efterspørgslen på nye køkkener op på et rekordhøjt niveau. Nu skal vi klø på og holde fast i den gode service, og derfor leder vi efter dygtige folk, der kan løfte opgaven, lyder det i en pressemeddelelse fra Tina Grønkjær-Petersen, der er butiksansvarlig hos HTH i Herning.

Kamp om dygtige folk

I 2020 blev der ansat over 150 nye medarbejdere i HTH-butikkerne for at følge med den øgede efterspørgsel, og nu indleder køkkenbrandet 2021 med at efterlyse mere end 50 nye medarbejdere alene i Danmark.

Der er generelt jagt på dygtige folk i køkkenbranchen, da det ikke bare går godt for HTH. Her i avisen lød det i november fra Aubo-direktør Torben Andersen, at de også var på medarbejderjagt efter fremgang i salget.

-Vi har tocifret vækstrate i Danmark i år. Det er ikke noget, vi er vant til, og slet ikke noget vi havde regnet med, da landet lukkede ned i marts, og salget med ét gik fuldstændig i stå, sagde Torben Andersen.

Samme melding kom dengang fra Country Manager i Kvik, Jesper Nielsen. Kvik søgte nye folk, men at det var ikke nogen nem opgave at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Vi havde egentlig forventet, at der ville være masser af dygtige sælgere derude, for eksempel fra rejse- eller hotelbranchen. Vi er vant til at lære op i det tekniske omkring køkkener, så den del skal vi nok finde ud af. Men det svære er at finde nogen, der er passionerede og kan sætte sig i kundens sted. Det er jo supervigtigt, når man skal ud og investere en månedsløn eller mere i et køkken, sagde Jesper Nielsen.