Direktør stopper efter salg af it-virksomhed

It-firmaet NetIP med stor afdeling i Herning er solgt til kapitalfonden Adelis Equity for 375 millioner kroner

Udgivet:24. juni 2022, 11.52

Læsetid:2 minutter

Hoved­aktionær og administrerende direktør Martin Kjølhede fra NetIP er her i selskab med en »salgskage« og Jesper Bahlke (t.v.) og Martin Welna (t.h.) fra Adelis Equity. Foto: PR-foto

OPKØB Der er kommet endnu en navn på listen over jyske virksomheder, der bliver opkøbt af en kapitalfond.

It-virksomheden NetIP med 165 ansatte, der har hovedkontor i Thisted og afdelinger i Herning, Holstebro, Aalborg, Aarhus, Viborg og Herlev, er solgt til Adelis Equity. Den hidtidige hovedaktionær Martin Kjølhede har solgt virksomheden for 375 millioner kroner, oplyser NetIP i en pressemeddelelse.

I forbindelse med salget stopper Martin Kjølhede som administrerende direktør. Den daglige ledelse overlades til de tre nuværende direktører, som består af Brian Vesterbæk, Birgitte Lukassen og Joakim Halvorsen.

- Jeg er enormt stolt på NetIP’s vegne over, hvad vi har skabt og udrettet sammen. Jeg har været med på rejsen i mere end 20 år, og når jeg stopper som administrerende direktør, fortsætter jeg som medejer og bestyrelsesmedlem. Som hidtil vil jeg arbejde for, at virksomheden udmærker sig ved at være en attraktiv arbejdsplads med stærke værdier og en særlig medarbejderkultur, som er grundlaget for en konkurrencedygtig it-virksomhed med mange loyale kunder, udtaler Martin Kjølhede.

På vej mod stort overskud

Det har været vigtigt for Martin Kjølhede at finde en investor med en oprigtig interesse i at bevare og støtte op om eksisterende kultur og rammer.

- I NetIP handler det først og fremmest om mennesker, for det er dem, der skaber kulturen, virksomheden og resultaterne. Adelis Equity har den rette erfaring og kompetence til at løfte NetIP’s kompetencer ud til endnu flere it-kunder, forklarer han.

Selv om regnskabsåret 2021/2022 først bliver afsluttet 30. juni 2022, har NetIP allerede løftet sløret for, at der bliver tale om et stærkt årsregnskab. Allerede efter andet kvartal af regnskabsperioden opjusterede ledelsen forventningerne til årets resultat fra et overskud før skat på 20 millioner kroner til 30 millioner kroner, og det ser ud til at blive et pænt overskud før skat på cirka 36 millioner kroner.

Salget til Adelis Equity skal nu godkendes af de relevante myndigheder, før handlen kan betragtes som endelig.

Indlæser debat