Tidligere Ilskov-lærer og dekan på VIA skal udvikle nye specialpædagogiske tilbud

Han begyndte som lærer i Ilskov. Nu skal han udvikle nye, specialpædagogiske tilbud

13. september 2021, 12.06

Poul Erik Philipsen - chefkonsulent i nyoprettet job med fokus på specialpædagogiske tilbud. Foto: PR-foto

SPECIALUNDERVISNING Center for Undervisningsmidler i Herning opruster i forhold til at kunne tilbyde hjælp til de børn og unge, der har så store behov for specialpædagogiske tilbud, at de vanskeligt kan inkluderes i folkeskoleklasser.

Til opgaven er ansat Poul Erik Philipsen, der i en nyoprettet stilling som chefkonsulent får ansvaret for at styrke hjælpen til specialpædagogiske institutioner og specialklasser i hele Region Midtjylland.

Philipsen, der bor kun fire kilometers cykeltur fra sin nye arbejdsplads på A.I. Holmsvej i det nordlige Herning, kommer fra et job som dekan og ansvarlig for efter- og videreuddannelser hos VIA University College i Aarhus.

Så han bliver med sit jobskifte i »VIA-familien« da Center for Undervisningsmidler også er en del af VIA University College.

Toprelevante materialer

Poul Erik Philipsen er oprindelig uddannet lærer og underviste gennem 12 år fra 1983 på Ilskov Skole. Herefter førte karrierevejen over et job som pædagogisk konsulent i Esbjerg, en kandidatgrad i pædagogik, Danmarks Lærerhøjskole/Danmarks Pædagogiske Universitet og et job som chef for Center for Videregående Uddannelser.

Siden VIA University College blev etableret i 2008 har Poul Erik Philipsen været med som både chef for efter- og videreuddannelserne på det pædagogiske område, og som uddannelses-dekan fra 2019.

Hans nye opgave bliver at tilbyde bøger, film og øvrige undervisningsmaterialer, der er toprelevante for specialområdet. Desuden vil Poul Erik Philipsen - sammen med kollegerne - ruste op på faglig sparring, dialog, netværk, vejledning, konferencer, temadage og kompetenceudvikling til de ansatte, der står for undervisning af fysisk og psykisk handicappede børn og unge i Region Midtjylland.

Trods sine 63 år forventer Poul Erik Philipsen at blive i stillingen i en årrække, da han ikke har planer om at gå på pension foreløbig, fortæller han i en pressemeddelelse.

Tværtimod glæder han sig at gøre en forskel på det specialpædagogiske område og at komme tættere på praksis, end han har været gennem sine seneste 24 år med ledelsesansvar.

Privatlivet deles med hustruen Konny, der er psykolog i Viborg. Parret er forældre til 29-årige tvillinger og holder meget af tid i sommerhuset på Fur. Og så er Poul Erik Philipsen for nylig begyndt at synge i kor.

-SEJER

Indlæser debat...