Erhvervspris kan ikke ses i velfærd

16. september 2019, 14.47

Borgmester Ib Lauritsen (V) modtog igen på vegne af Ikast-Brande kommune prisen for at være den mest erhvervsvenlige kommune i landet, men priserne smitter ikke af på velfærden, mener Niels A. Pagaard fra Ikast. Foto: Tom Laursen

ERHVERVSPRIS For niende gang på 10 år er Ikast brande udråbt som landets mest erhvervsvenlige kommune. Tillykke med det.

Vi har set mange indlæg i medierne om denne bedrift, og vi har set mange vimpler på rådhuset, men hvad er egentlig resultatet af denne bedrift.

Vi hører, at borgmesteren bliver hyldet med utallige gaver i den forbindelse. Jeg efterlyser, hvordan mærker den almindelige borger til al denne opmærksomhed.

Det hører man intet om. Dyb tavshed. Nogle af os almindelige borgere har vel en vis forventning om, at kommunen får råd til lidt bedre velfærd, men det er der jo overhovedet ikke tale om.

Så man kan jo undre sig over, hvad hele egentlig værd er værd. Hvert år skal der spares og spares, hvilket går hårdt ud over de svage i samfundet. Der kan næsten ikke skæres dybere, så det har kommunens berømthed altså ikke hjulpet på.

Hvad er meningen med at fylde borgmesterens kontor med guld, sølv, glimmer og priser, uden det har nogen effekt på borgerens hverdag.