Skiltning til supersygehuset i Gødstrup

Udgivet:10. maj 2022, 13.31

Læsetid:2 minutter

Bente Lysgaard. Foto: Privatfoto

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 Engesvang

FIND VEJ Jeg har med stor interesse læst Herning Folkeblads artikler vedrørende manglende skiltning til supersygehuset i Gødstrup.

Ja - hvem der blot kunne finde vej dertil.

Niels Agerholm (NA) ansat i Vejdirektoratet har fået til opgave at bringe budskabet om, hvor tåbeligt bureaukratiet er også i Vejdirektoratet. Som jeg læser det, er NA blot budbringer og ikke ansvarlig i skiltesagen.

Hans udtalelser afføder dog flere spørgsmål, end de giver svar.

Med hensyn til skilteskove må man formode, at det trods alt er vigtigere at skilte med at finde vej til et supersygehus end til et messecenter. Langs med Herningmotorvejen skiltes der med museum Heart, museum Jorn og Bølling Sø. Skiltning til vaccinationscentret er der også plads til. Er disse skilte nu nødvendige.

Med hensyn til økonomien må man se på, om omkostningerne ved at sætte et rødt kors op med eller uden tekst vejer tungere, end det måske at kunne komme til at koste liv ved ikke at skilte. Det er vel vigtigere at kunne finde vej til et supersygehus.

Med hensyn til regelbaseret adgang. Efter min formening er regler vel vedtaget for at kunne tackle tilstande i forbindelse med forskellige typer adfærd. Når der så opføres en ny type offentlige bygninger, som et supersygehus er. Hvorfor har Vejdirektoratet så ikke taget højde for at vedtage nye regler, som kunne iværksættes efter 12 års formodet planlægning.

Mig bekendt har Vejdirektoratet vel været involveret i skiltningen i forbindelse med motorvejsnettet omkring Herning, så det kan ikke være en overraskelse, at det er nødvendigt med skiltning i forbindelse med supersygehuset i Gødstrup.

Man kan vel ikke fortænke, at i Region Midtjylland er det begrænset, hvor mange mennesker, der er bekendt med, hvor Gødstrup ligger på landkortet.

Med hensyn til at et ekspertudvalg skal tage stilling til skiltningen. Da sker dette ofte i forbindelse med at finde en udvej for en dårlig sag.

Hvem er disse eksperter? De må have stor betydning i samfundet, når de har tusind andre sager at tage stilling til ifølge NA. Blot en skam at vi aldrig har hørt om disse eksperter.

Med hensyn til forhandling om skiltningen stiller jeg derfor spørgsmålet om, hvem der er den ansvarlige myndighed i denne sag.

Er det Vejdirektoratet, Region Midtjylland eller trafikministeren eller you name it.

Som slutreplik fra Niels Agerholm om, hvorvidt der kommer mere skiltning på vejene i forbindelse med at finde vej til supersygehuset Gødstrup, kan samme ikke love - dette slog hovedet på sømmet for mig.

For hvad i alverden foregår der i hovederne på de ansvarlige personer i denne sag.

Kan man ikke her tale om magt-arrogance ud over alt.

Indlæser debat