Satte ild til rutschebane: 15-årig fik forbrændinger ved at rutsche igennem

9. juli 2019, 09.00

BORDING Der var mandag aften adskillige løftede pegefingre til en flok unge fra Bording, Sunds og Ikast, der åbenbart kedede sig alvorligt i skoleferien.

I hvert fald var de ved 22-tiden samlet ved FDF-Huset på Østervang i Bording.

Det var en gruppe på ni drenge, der var kommet til stedet på ATV og knallerter, der stod parkeret ved bålstedet, hvor der var lavet et stort bål, og de 15- og 16-årige drenge sparkede rundt i flammerne, så gløderne stod dem om ørerne.

En nabo kontaktede politiet, men da patruljen nåede frem, var bålet slukket, men de unge mænd fik dog besked på at opføre sig ordentligt.

Der var åbenbart noget galt med hørelsen, for ved godt 1.30-tiden kontaktede forældrene til en 15-årig dreng fra Ikast politiet og fortalte, at deres søn havde pådraget sig nogle væmmelige brandsår.

En ambullance blev rekvireret, og drengen kom under behandling.

Samtidig dukkede politiet op og fik besked på, hvad der var sket.

Det viste sig, at drengene havde fortsat med grove løjer, efter politiet havde forladt stedet i Bording.

Blandt andet havde de hældt brændbar væske ned ad rutsjebanen og derefter tændt ild til den. Herefter skulle drengene så gennemføre en eller anden manddomsprøve ved at lade sig kure ned gennem flammehavet. Det gik imidlertid galt for den 15-årige, der pådrog sig lettere forbrændinger.

Han er atter udskrevet, og politiet vil ikke gøre yderligere ved sagen.