Tjep bil til en ambitiøs sportskvinde

Triatleten Michelle Vesterby bliver godt kørende i sponsorbil fra Volkswagen

22. marts 2017, 14.29

Triatlon-atleten Michelle Vesterby fra Herning får overrakt nøglerne til sin nye sponsor-Golf af filialchef Lars Christensen, Volkswagen Herning. Foto: Peter Jessen

sportsbil »Keep smiling« er triatlon-atleten Michelle Vesterbys slogan, og hun er også ét stort smil, da hun kommer susende og smider den nye bil på parkeringsområdet foran bilforretningen.

Hun har da heller ikke grund til andet, skulle man synes. Hun har nemlig netop fået bilen stillet til rådighed af Volkswagen Herning og kommer for officielt at få nøglerne overrakt af filialchef Lars Christensen. Og dagen efter skal hun ned i varmen - dog ikke i bil. Tre uger på La Santa Sport på Lanzarote.

Den herningensiske sportskvinde er et godt bud på en medalje ved sommerens EM i mellemdistance-triatlon, der foregår i Herning 10. juni - European Championship Challenge Herning 2017.

I challenge skal deltagerne præstere en halv ironman. Det vil sige, at de skal svømme 1,9 kilometer, cykle 90 kilometer og til sidst løbe 21,1 kilometer - vel at mærke i rap.

Det er ikke Michelles favorit-disciplin. Konge-disciplinen er den fulde ironman, og det var i dén, at hun i 2015 opnåede en imponerende fjerdeplads ved VM på Hawaii som den bedste kvindelige deltager - og hvis det ikke havde været for fem minutters strafpoint for en cyklefejl, var hun kommet på podiet.

Hun er mest til de lange, seje udfordringer, hvor de mentale kvalifikationer tæller langt mere end hurtighed i benene.

- Men når det nu foregår i Herning, vil jeg selvfølgelig være med - og målet er helt klart at vinde, siger den ambitiøse sportskvinde - som i øvrigt er gift med Claus Vesterby, hvis firma, RaceMakers, står for arrangementet i samarbejde med de danske og europæiske triatlonforbund og Herning Kommune.

Træne, spise og sove

Filialchef Lars Christensen, Volkswagen Herning, er glad for den sponsoraftale, han har indgået med Michelle Vesterby.

Den indebærer, at hun i første omgang i et år får stillet en ny bil til rådighed. Til gengæld vil hun blandt andet stille sig til rådighed med foredrag ved kundearrangementer i bilhuset.

Bilen, som vi vil få at se i bybilledet i Herning med Michelle Vesterby bag rattet, er en VW Golf Sportsvan R-line med DSG - VW's automatgear - og 150 hestekræfter, som kan bringe triatlon-atleten hurtigt rundt.

- Den kører supergodt, lyder Michelle Vesterbys dom over bilen efter at have haft den mellem hænderne i få timer.

Den er både tjep og rummelig - det sidste er vigtigt, når der skal være plads bagi i til triatlon-racercyklen og diverse andet Gepäck.

Ud over aftalen med sponsorbilen til Michelle Vesterby stiller Volkswagen Herning en flåde af biler til rådighed for officials m.fl. under det store sportsarrangement.

- Der er tale om godt en snes biler, deriblandt vores VIP-bus, fortæller Lars Christensen.

- Aftalen skal medvirke til at synliggøre forretningen og vise, at når der sker noget i Herning, så bakker vi det selvfølgelig op med den lokale forankring, vi har, siger filialchefen.

- Vi vil gerne medvirke til at gøre arrangementet til en fed oplevelse, siger Lars Christensen, inden Michelle Vesterby sætter sig i »sin« nye Golf Sportscar og suser videre, for der er en del, der skal nås, inden turen dagen efter går til La Santa Sport.

- Tre uger på langs ved poolen?

- Ha! Nej! Til tre ugers træning i perfekte omgivelser med godt vejr og alle træningsfaciliteter samlet, så man ikke skal spilde tid på transport, siger Michelle Vesterby.

- De tre uger vil gå med at træne, spise og sove.