Seks lejligheder er ubeboelige: Brand i rækkehus-kompleks i Gullestrup i nat

Beboere i seks lejligheder blev natten til mandag genhuset efter en brand i en ejendom i Gullestrup

1. marts 2021, 08.58

Brandfolk var natten til mandag travlt optaget med at slukke en brand i et tag på Kornblomstens Kvarter i Gullestrup. Foto: Holck-Photo

GULLESTRUP Beboerne i et rækkehus-kompleks i Gullestrup fik natten til mandag afbrudt deres nattesøvn, da en brand brød ud i en af de i alt seks ejendomme i bygningen.

Anmeldelsen gik i første omgang på, at branden var på Lupinens Kvarter, men da Brand & Redning MidtVest var på vej til stedet, blev det ændret til, at det var på Kornblomstens Kvarter.

- Da vi lander på stedet, er der flammer gennem det tag, der er gennemgående ved de seks lejligheder, fortæller indsatsleder Anders Gjørret.

Beboerne i de seks lejligheder blev straks evakueret.

- Vi fik fat i viceværten, som åbnede op til et forsamlingshus, hvor der blev lavet samling for beboerne, så de havde et sted at være, siger Anders Gjørret.

Selvom branden ifølge indsatslederen var nogenlunde under kontrol, og der ikke var fare for spredning til andre bygninger, var slukningsarbejdet alligevel omfattende.

Brandfolkene var til stede i lidt over fire timer, da spærene brændte og meget af taget skulle pilles af.

Ingen af beboerne kunne vende tilbage til deres lejlighed samme nat, og de er derfor alle genhuset.

- Min vurdering er, at der går et stykke tid inden lejlighederne er beboelige igen, da halvdelen af taget mangler, siger indsatslederen.

Selvom der kun var ild i en af lejlighederne, så har de øvrige fået røg- og vandskader.

Det vides endnu ikke, hvad brandårsagen var, men politiet er mandag morgen til stede på Kornblomsten Kvarter, hvor de vil undersøge det nærmere.