Er du i tvivl om, hvad påsken går ud på?: Få forklaringen på et minut

Sognepræst Bo Arvid Knudsen tager os igennem påskens drama på 60 sekunder - bagefter kan du teste din viden om påsken i Dit Hernings store påskequiz

Udgivet:08. april 2022, 08.51

Læsetid:1 minut

- Det er ikke ved påsketid, der kommer flest mennesker i Herning Kirke - det er nu engang til jul. Men faktisk kommer der også rigtig mange påskesøndag, som jo er den største helligdag i den kristne kirke. Dagen hvor Jesus opstod fra de døde. Det er hele grundlaget for kristendommen, fortæller sognepræst Bo Arvid Knudsen.

Mia Frost
Journalist| mfd@midtjyllandsavis.dk

Palmesøndag, skærtorsdag, langfredag, påskedag.

Hvis du er en af dem, der mest af alt forbinder påsken med gækkebreve, chokoladeæg og en masse fridage, så er du ikke alene.

Men der er jo faktisk en grund til, at dagene er hellige og har de navne, de har.

- Igennem påsken oplever vi et helt stort drama her i kirken som begynder palmesøndag, forklarer sognepræst ved Herning Kirke, Bo Arvid Knudsen.

Oplev påskens drama på ét minut i videoen herunder - og se samtidig de fine kreationer af påskedagenes kirkehistoriske hændelser lavet af 4. klasserne i Herning Kommune.

Er du ved at have styr på højtiden? Når du også har læst artiklen om de danske påsketraditioner, bør du efterhånden være på hjemmebane i både helligdage og harer.

Tag quizzen og find ud af, hvor stor en påskeekspert du egentlig er.

Loading...