Johs. Poulsen som overhund: Chok

29. april 2021, 15.04

Herning Byråd. Foto: Tom Laursen/Adobe Stock Photo

SPROGBRUG Næsten hver dag har formiddagsbladene store clickbait-overskrifter i form af »X fik et chok«.

Når man så læser ind i artiklerne, er det sjældent, at det drejer sig om mere end, at personen blev overrasket over et eller andet. Men dog nok ikke fik et »chok«.

Danmarks i mine øjne sjoveste mand, Niels Hausgaard, har da også delt »chok« op i en skala fra 1-10, hvor 10 selvfølgelig er det højeste. Og som han siger: »Den anden dag fik jeg et chok. En syver, for mere alvorligt var det heller ikke«.

Men den anden dag fik jeg virkelig et chok - en ren 10’er. Jeg læste nemlig på Herning Folkeblad, at selveste Johs. Poulsen stiller op som borgmesterkandidat til efteråret. Da røg jeg godt nok på hælene.

Den mest udemokratiske person overhovedet i Herning Byråd vil gerne være overhund. Godt nok kan man med rette beskylde den nuværende borgmester for mange grimme ting, men han har dog, så vidt jeg ved, aldrig siddet og rullet med hovedet og øjnene og gestikuleret og grinet ad andre byrådskolleger, når han ikke var enig. Og så vidt jeg ved, har han heller aldrig sagt »hold kæft« til byrådskolleger, han ikke var enig med. Hvilket Johs. Poulsen som bekendt ikke har holdt sig for god til. Mens han samtidig har været det, der på engelsk kaldes en »brown-nose«. Det hedder noget helt anderledes grimt på dansk.

For rigtig mange år siden, da min for længst afdøde far var en del af toppen i Socialdemokratiet i Herning, i kraft af sit job som fagforeningsformand, uden dog at ville være decideret politiker, startede en ung Johs. Poulsen sin politiske karriere i Socialdemokratiet. Ikke ret længe efter sagde min far til mig: »Ham der Johs. Poulsen vil man opleve som en, der vil ha’ indflydelse. Uanset midlerne og uanset om han så skal skifte fra parti til parti og så videre, så vil han indflydelse. Hans politiske holdning vil skifte hver gang, han har brug for det«. Jeg tror, at alle der har boet i Herning de seneste 40 år ved, at min gamle far fik ret. Selv for nylig læste jeg en overskrift i HF-debatten, hvor der stod »Partihopper«. Da tænkte jeg, ja nu skete det uundgåelige. Johs. Poulsen er rykket endeligt til Venstre. Det var dog ikke ham denne gang. Johs. Poulsen har rykket sig helt ind til magtens kerne, men dog skal han have, at han har lagt egne holdninger lidt til side de senere år, fordi han for at beholde sin fede udvalgsformandsløn har været nødt til at være den nuværende borgmesters tro følgesvend - i tykt og i tyndt - og har dermed undgået at måtte arbejde fysisk i rigtig mange år.

Så nu har vi altså Lars Krarup-klonen Dorthe West, brown-nose Tommy Tønning, brown-nose Johs. Poulsen og den eneste, der ikke er med i Lars Krarups fanklub, Lone Nielsen, som kandidater til kommunens øverste post.

Der mangler helt klart en 12’er på »chok-skalaen«. Så jeg må nøjes med at sige »Gud Bevare Herning Kommune«.

Indlæser debat...