Fire overtidsperioder: Andersen leverer forgæves 57 redninger i NHL-nattegyser

Efter NHL-slutspillets sjettelængste kamp tabte herningensiske Frederik Andersen og Carolina Hurricanes

Udgivet:19. maj 2023, 08.32

Læsetid:1 minut

Frederik Andersen var i lange perioder en levende mur i målet, men herningenseren tabte sammen med Carolina Hurricanes til Florida Panthers. Foto: Bruce Bennett/Ritzau Scanpix

4 måneder siden

ISHOCKEY Målmanden Frederik Andersen stod en brandkamp i buret og diskede op med 57 redninger for Carolina Hurricanes.

Men de mange redninger kunne i sidste ende ikke bruges til noget. Carolina Hurricanes tabte natten til fredag dansk tid 2-3 hjemme til Florida Panthers efter intet mindre end fire overtidsperioder.

Kampen var den første i finalen i Eastern Conference. Det svarer til semifinalen i NHL-slutspillet. Der spilles bedst af syv kampe. Nu fører Florida Panthers med 1-0 i kampe.

Det endte med at blive en af de længste kamp i NHL-slutspillet. Kun fem kampe har varet i længere tid.

Spillerne var på isen i de 60 minutters ordinære spilletid samt næsten 80 ekstra minutter.

Opgøret var blot 13 sekunder fra at gå ind i den femte forlængede spilletid. Men så slog Florida Panthers til med den afgørende og forløsende scoring for udeholdet.

Efter 79 minutter og 47 sekunder af den samlede forlængede spilletid fik udeholdets Stefan Noesen passeret Frederik Andersen.

Publikum hyldede herningenser

Forinden havde publikum taktfast råbt »Freddie, Freddie, Freddie«, som er Frederik Andersens kælenavn. Det skete efter en flot dobbeltredning.

Den 33-årige herningenser stod generelt forrygende og holdt pucken ude så mange gange, at det ofte blev belønnet med bifald fra tilskuerne.

Det var dog ikke nok til sejr. Målmanden i den anden ende, Sergei Bobrovsky, var også leveringsdygtig i mange redninger. 63 redninger blev det til for den 34-årige russer.

/ritzau/